Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BETAŞ İşçilerinin Mağduriyeti 6 yıldır devam ediyor

BETAŞ´ın kapanmasıyla birlikte içerde bulunan alacaklarını mahkeme kararına rağmen 6 yıldır alamayan 108 işçi, dün CHP Besni teşkilatını ziyaret ederek mağduriyetlerini dile getirdiler. İşçiler, yaptıkları basın açıklamasıyla Koçer ailesine seslenerek yak

GÜNDEM 19.01.2017 20:32:04 0
BETAŞ İşçilerinin Mağduriyeti 6 yıldır devam ediyor

Mahkeme İşçileri Haklı Buldu Ancak Yine de Ödeme Yok

BETAŞ´ın 2012 yılında kapanmasının ardından haklarını hukuk yoluyla almaya çalışan işçiler fabrika sahibi Koçer ailesine dava açtı. Davanın işçiler lehine sonuçlanmasına rağmen şirket yetkililerinin ödeme yapmamasına işçiler tepki gösteriyor.

CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç´ı ziyaretlerinde konuşan işçiler Koçer ailesinden haklarını talep ediyor.

Fabrikanın kapanmaması için fedakârlıklar yaptıklarını söyleyen işçi Bülent Arslan konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu; ?1997 yılında BETAŞ Fabrikasında işe başladım. 1999 yılında çıktım askere gittim, hiçbir hak iddia etmedim. 2000 yılında geldim tekrar işe başladım. 2012 yılında fabrika kapandı. Elektriğin gittiğini söylediler. Elektriği açarız ama size maaş sözü verdik, 7 aylık alacağınız var, biz bir tane maaş vereceğiz size o yüzden elektriği açmıyoruz dediler.

Arkadaşlarımızdan birisi bize maaş vermeyin elektriğinizi açın biz çalışalım dedi. Bunun üzerine Konukoğlu´nun damadı Celal Koçer dedi ki ham maddem ne olacak. İşçi maaşından fedakârlık ediyor senin ham maddeni de mi karşılayacak. 9 ay beni bekleyin dedi.  Tamam, bekleyelim dedik. Sigortamızın 15 gününü yatırın 15 günü kalsın dedik, onu yapamam dedi. Maaşımızın yarısını verin yarısı kalsın dedik onu da yapamam dedi. Mahkemeye veririz dedik, gidin verin bildiğinizden geri kalmayın, ben istersem veririm istemezsem size bir kuruş vermem dedi. Bizde bunun üzerine mahkemeye gittik. Mahkeme sonuçlandı yine elde avuçta hiç bir şey yok.

Biz kötülük yapmadık, mal alıp satmadık, bizim üzerimizden zarar etmediler, bizler emekçiyiz. Bizler alın terimizin karşılığını istiyoruz? dedi.

Alın Terimizi, Hakkımızı İstiyoruz!

Fabrika kapandıktan sonra 6 yıldır maaşlarını alamadıklarını belirten işçi Vakkas Polat ise; ?Sene 2010´da işten ayrıldıktan sonra 2017 yılına kadar kesinlikle hiçbir iş yapmamışım. Şuan bir yerde tamirci çırağı olarak haftalık 200 lira, aylık 800 lira maaşla çalışıyorum. Hangi bir insan 800 lirayla evini geçindirecek, 3 çocuğuna bakacak. Bugün 108 tane işçinin parasını vermeyen insan bugün gidip de o meclisi nasıl yönetir. Biz bunun kesinlikle ama kesinlikle peşini bırakmayacağız.

Halimizi görüyorsunuz. Siz bir çerez yeseniz biz o çerezi yiyemeyeceğiz. Bunun hesabını bu dünyada vermezseniz öbür dünyada verirsiniz. Biz sadece hakkımızı, paramızı istiyoruz başka bir şey istemiyoruz? diye konuştu.

Sıkıntılar Hükümetin Politikası Dediler Şimdi Hükümetin Milletvekili Olarak Mecliste

BETAŞ Tekstil Fabrikası sahibi Nejat Koçer ile toplantı yaptıklarını ifade eden işçi Mahmut Yeşilyurt; ?BETAŞ yetkilileri ile toplantı yaptığımızda bu çektiğimiz sıkıntılar şimdiki hükümetin bize vermiş olduğu sıkıntılardan dolayı veremiyoruz paranızı dedi. Şimdide o kişi Ankara´da mecliste milletvekili, o zaman hükümete bu lafları söyledi şimdi ise mecliste AK Partinin milletvekili olarak insanları yönetiyor. O günden bugüne kadar da yine milletin parasını vermedi? ifadelerini kullandı.

Kılınç; ?Farklı Bahanelerle İşçilerimizi Mağdur Ettiler?

İşçilerin mağduriyeti ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, yetkilileri göreve çağırdı.

Başkan Kılınç yaptığı açıklamada; ?İlçemizde 6 yıldır alın terinin hakkını alamayan mağdur vatandaşlarımızın sesine, mücadelesine ortak olmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız.

Besni´mizde 108 kişi, 2012 yılında ilçemizde faaliyet gösteren BETAŞ Tekstil Fabrikasının kapanmasından sonra mağdur olan 108 personelimizin mağduriyetini dile getirmek için buradayız.

Bu fabrikada çalışan işçilerin bir kısmı 2010 yılında bir kısmı da 2012 yılında farklı bahaneler üretilerek ne yazık ki işlerine son verildi. Daha sonrasında da 2012 yılında faaliyette olan fabrika farklı bahaneler üretilerek kapanmıştır. Burada çalışan 108 arkadaşımız işlerine son verildiği tarihten itibaren içerde 4 ve 8 ay arası maaşları ve kıdem tazminatlarını maalesef 6 yıldır mahkeme tarafından haklı bulunmalarına rağmen alamamışlardır. Mahkemeden önce fabrika sahipleri tarafından söz verilmesine rağmen farklı bahanelerle günümüze kadar gelmiştir.

Yalnız buradaki arkadaşlarımız 2012 yılında Türkiye Cumhuriyetinin adaletine ve hukukuna güvenerek haklarını mahkeme yoluyla alma mücadelesine girmişlerdir ve mahkememizde bu vatandaşlarımızı haklı bulmuştur. Ama 6 yıldır siyasi olaylardan dolayı bugüne kadar kazanılmış haklarını alamamışlardır.

Bizlerde burada Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak Besni´mizde yaşayan 108 işçimizin 6 yıllık mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için yetkili mercileri göreve çağırıyorum? dedi.

İşçilerimizin Mücadelelerine Ortak Olup Haklarını Alana Kadar Yanlarında Olacağız

İşçilerin haklarının ödenene kadar mücadele edeceklerini belirten Hakan Kılınç açıklamalarına şu şekilde devam etti; ?Biliyorsunuz ki 2010 ve 2012 yılında faaliyette olan BETAŞ Tekstil Fabrikası bugün hala mecliste görevini yürütmekte olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Sayın Nejat Koçer´e aittir. Onların aile şirketi olan BETAŞ Tekstil Fabrikası maalesef 6 yıldır burada vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Bizlerde bugünden itibaren onların mücadelesine ortak olup bu haklarını almak için yanlarından olacağız? diye konuştu.

Bu Mağduriyetin Hesabını Kim Verecek?

Açıklamalarında AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer´e seslenen Başkan Kılın konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; ?Ben buradan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer´e sesleniyorum. 6 yıldır alın teriyle yıllardır fabrikanızda çalışan bu 108 arkadaşımızın haklarını bugüne kadar neden vermediniz? Bu hakları vermeyip de yastığa başınızı koyduğunuzda rahat uyuyabiliyor musunuz? Yıllardır bu arkadaşlarımızı farklı bahaneler üreterek mağdur etmenizin hesabını kim verecek? Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanlığı olarak bu işin takipçisi olacağız ve işçilerimizin haklarını alana kadar haklarını savunacağız? dedi.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler:
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER