Fırat: Belediye binası ve çok sayıda bina yıkıldı

Samsat´ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Samsat merkezindeki ve kırsalındaki bazı binaların yıkıldığı bildiriliyor. Samsat Belediye binası, Kaymakamlık lojmanı ve bir okul ile çok sayıda binanın yıkıldığı bildiriliyor. Can kaybı olup ol

GÜNDEM 2.03.2017 13:59:19 0
Fırat: Belediye binası ve çok sayıda bina yıkıldı

Merkezi Adıyaman´ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 17.6 km derinliğinde meydana gelen depremde çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Besni´de de hissedilen depremin ardından başka okullar olmak üzere kamu binaları yaşanan paniğin ardından tahliye edildi. Alınan bilgiye göre, artçıların devam etmesi üzerine okullar tatil edildi.

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat´ bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Hükümet Konağı, Belediye binası, bir okul ve Kaymakamlık lojmanı ve çok sayıda evin yıkıldığını bildirdi. Fırat aldıkları bilgiye göre can kaybının bulunmadığını söyledi.

Bingöl´den Kahramanmaraş´a uzanan 600 km. uzunluğundaki Doğu Anadolu Fayı üzerinde bulunan Samsat´ta 5,5´lik depremin ardından artçı depremlerde sürüyor. 14.07´deki büyük depremin ardından 4,6 ve 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Samsat´a çok sayıda Ambulans ve Acil Kurtarma ekiplerinin sevk edildiği bildiriliyor.

Samsat merkez ve kırsalında çok sayıda yıkılan binanın olduğu bildiriliyor. Ancak şu ana kadar can kaybı yada yaralılar olduğuna dair bir bilgi gelmedi.

 


Anahtar Kelimeler:

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor