BÖLGENİN POLYESTER ÜSSÜ, SASA OLACAK

Erdemoğlu Holding´in 174 milyon 500 bin dolara yüzde 84.8 hissesini aldığı, Adana´da faaliyet gösteren dünyanın önemli polyester elyaf üreticilerinden SASA´nın, 50´inci kuruluş yıldönümü düzenlenen gecede kutlandı. İbrahim Erdemoğlu, orta vadede Türkiye´n

FİNANS 3.12.2016 15:02:09 0
BÖLGENİN POLYESTER  ÜSSÜ, SASA OLACAK

Erdemoğlu Holding´in 174 milyon 500 bin dolara yüzde 84.8 hissesini aldığı, Adana´da faaliyet gösteren dünyanın önemli polyester elyaf üreticilerinden SASA´nın, 50´inci kuruluş yıldönümü düzenlenen gecede kutlandı. İbrahim Erdemoğlu, orta vadede Türkiye´nin 1 milyar dolar olan polyester ithalatını bitirmek ve SASA´yı Türkiye´nin polyester üretim merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

 


Adana Sheraton Otel´de düzenlenen geceye, Adana Valisi Mahmut DemirtaşAK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan AkyürekErdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Ali Erdemoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Oyuncu Yeliz Doğramacılar´ın sunduğu geceye katılan konuklara konuşan İbrahim Erdemoğlu, 2015 yılında SASA´nın yüzde 51´lik hissesini Sabancı Holding´den 104 milyon 500 bin dolara aldıklarını, ardından yaşanan çağrı sürecinde 70 milyon dolarlık alımla hisse oranını yüzde 84.8´e çıkardıklarını söyledi. Son 20 yılda duraksayan yatırımları hızlandırarak SASA´yı sadece Türkiye´nin değil, bölgenin polyester üssü yapmak için çalışmalara başladıklarını belirten Erdemoğlu, şöyle devam etti: ?Bu yatırımlarımızı tamamladığımızda, yıllık 250 milyon dolarlık polyester elyaf ithalatının önüne geçeceğiz. Mevcut ihracat rakamımızı da yıllık 200 milyon dolar daha arttıracağız. Böylelikle ihracatımızın yıllık toplam tutarının 400 milyon dolar seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Bu yatırım tamamlandığında SASA´nın cirosunu 1 milyar doların üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Orta vadede ise yapacaklarımız sadece bunlarla sınırlı değil. Orta vadede Türkiye´nin 1 milyar dolar olan polyester ithalatını bitirmek ve SASA´yı Türkiye´nin polyester üretim merkezi haline getirmek istiyoruz."

VALİ DEMİRTAŞ´TAN ERDEMOĞLU AİLESİNE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Erdemoğlu Ailesinin Adıyamanlı olduğu ve kendisinin de Adana´dan önce orada valilik yaptığını hatırlatan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, holding kurucusu Mehmet Erdemoğlu´ndan övgü ile söz etti. Adıyaman´ın Besni İlçesi´nde herkesin Mehmet Erdemoğlu´nu tanıdığını ifade eden Vali Demirtaş, şöyle dedi: ?Mehmet amcanın yaptığı en büyük yatırım, bu memlekete çok hayırlı evlatlar bırakmış olmasıdır. Bugün Adıyaman´a gitseniz, Besni´ye gitseniz, Gölbaşı´na gitseniz, nereye gitseniz küçük çocuk dahi Mehmet amcayı tanıyor, Mehmet amcanın evlatlarını tanıyor. Ben de bu memlekette 4 sene görev yaptım. Özellikle Erdemoğlu ailesinden gurur duydum. Kendilerini tebrik ediyorum. Allah, onların eksikliğini vermesin.?

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Akyürek ise, SASA´ya geçmişten bugüne emek vermiş herkese teşekkür etti. Gece, konuşmalarından ardından Mega Band grubunun konseri ile devam etti. Konsere Adıyaman yöresine ait bir türkü ile başlayan grup, Anadolu´nun çeşitli yörelerinden türküleri seslendirdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor