Karlığa´dan İstanbul Besnililer Derneğinde Konferans

Besnili hemşehrimiz Başbakan Baş müşaviri Prof.Dr. Bekir Karlığa İstanbul Besnililer Derneğinde hemşehrilerimize konferans verdi.

GÜNDEM 4.12.2016 22:34:31 0
Karlığa´dan İstanbul Besnililer Derneğinde Konferans

Besnili hemşehrimiz Başbakan Baş müşaviri Prof.Dr. Bekir Karlığa İstanbul Besnililer Derneğinde hemşehrilerimize konferans verdi.

İstanbul Laleli´deki dernek binasında gerçekleştirilen konferansa büyük katılım sağlandı. Dernek başkanı Av. Ahmet Kemal Ferlengez açılış konuşmasında her daim olduğu gibi birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı vererek ?Değerli hemşerilerim bu pazar günü, Değerli Hocamız Prof. Dr. Bekir Karlığa ve bizleri yalınız bırakamadığınız, için hepinize yönetimim kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür eder, hepinize hoş geldiniz diyorum? dedi. Prof.Dr. Bekir Karlığa sözlerine tüm vefat edenlere Fatiha göndererek başladı. Karlığa konuşmasında şunları söyledi : ?Besnililik işte bu çünkü şuan dernekte olmamız fedakarlıktır, özverililiktir bu saydıklarım olmaz ise hiç bir şey olmaz, derneklerin ve vakfın birlikte hareket etmesi gerek, ne demiş atamız birlikten güç doğar. Başkan Ahmet Ferlengez arayınca çıkıp geliyorum kendisi de hatırlattı belgesel O dönem Başbakan olan, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın önemli katkıları ve destekleri ile bazı Tv´lerde yayınlanıyor. 120 bilim adamı ile istişare ettik, bilgi alış verişinde bulunduk, bunların 50 kişisi Müslüman diğeri gayrı müslim. Biz Besni tarafını anlatalım, biz insanlığın 12 bin yıllık kısmını biliyoruz, bu dönemde 16 Medeniyet yaşamış buralar Antep, Maraş, Urfa, Besni ve Araban çevresidir. Besni´de yani Aşşağışehir´de arapça kelime olan mahalleler Hamra, Kahta, Mizmeken gibi aklıma gelenler bunlar. Hallo Baba´nın tekkesi vardı, buraya girmenin nereye oturacağın adabı vardı, mesela en başa oturamazsın, hemen kapı ağzına oturulurdu biz böyle öğrendik, ya şimdi, onu siz daha iyi biliyorsunuz. Besnililer´de hakikat, edep ve adap vardır. Taklitçilik yoktur olmamalıdır da?

Daha sonra Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ve Maltepe Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Hüseyin Çakallı birer selamlama konuşması yaptılar. Toplantıya, hayırsever İş Adamı Hacı Mustafa Uğur tarafından Besni usulü hazırlatılan ziyaret aşı, Besni yeşil biberi, yoğurtlu cacık ve meyve ikramları yapıldı.

Toplantıya Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Bekmezci, Yönetim Kurulu üyeleri, Av.Sabri Arslan, İnşaat Mühendisi Hacı Ali Karaaslan, Hayırsever İş Adamları Hacı Mustafa Uğur, Sayit Vakas, Ali Galip ve Osman Dursun kardeşler, Şair Şıhmani, Esenler Besnililer Derneği Başkanı Mustafa Kuş 2. Başkan İbrahim Ferlengez, Yönetim Kurulu üyeleri Adem Adıyaman, Mehmet Yapıcı, Ali Nergiz, Ahmet Bozmaz, Kadir Balta, Sayit Narin, Besni Aşağı Çöplü köyü derneği 2. Başkanı Memet Türk, Esenler Engelliler Federasyonu Şube Başkanı Memet Savcı, Küçükköy Besnililer Dernek Başkanı Bekir Eman, 2. Başkanı Önder Sezer ve Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Kavuncuoğlu, Ahmet abi, İstanbul Kültür Müdür Yardımcısı Abdullah Güven, BEV Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kaban, Ahmet Buldum, Mehmet Bağış, Yunus Emre ve Mevlanayı sevenler Derneği Başkanı İsmail Yüksel, yönetim kurulu üyeleri, son günlerde şarkılarıyla, bey efendiliğiyle zirve yakalayan Besnili TSM Sanatçısı Ali Avni, Besni Ekspres Gazetemiz yanı sıra, Besni Basınından Seçkin Çoban ve isimlerini yazamadığım çok sayıda Besnili katıldı.

İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği Başkanı Av.Ahmet Kemal Ferlengez, kapanış konuşmasında dernek etkinlik ve toplantılarımız devam edecek 11 Aralık´ta ?İnsan Hakları günü? vesilesiyle bayanlarında katılabileceği etkinlik olacak. Aynı gün, Küçükköy Besnililer derneğimizin açılışı olduğu için çakışmasın istiyoruz dedi.

Toplu hatıra fotoğrafından sonra toplantı son buldu ve dilek ve temenniler bölümünde Besnili Şair Şıhmani´nin şiirleri pürdikkat dinlenildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor