?Uzaydan Gelen Mesaj? Konulu Söyleşi Düzenlendi

Besni Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesinde Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Erdem´in konuşmacı olarak katıldığı ?Uzaydan Gelen Mesaj? konulu söyleşi düzenlendi.

EĞİTİM 29.11.2019 09:24:44 0
 ?Uzaydan Gelen Mesaj? Konulu Söyleşi Düzenlendi

Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında hazırladığı programa İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Gazetemiz Başyazarı Hasan Emre, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Vakkas Korkmaz; ?Yaşadığımız yüzyıl bir bilim, bir teknoloji çağıdır. Bilgi ve teknoloji toplumu olma yolunda ülkeler arasındaki yarışın artan bir hızla devam ettiğini biliyoruz. Bu durum, biz eğitimcilerin omuzlarındaki yükü artırmaktadır. Öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarda bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak öğrencilerimizin bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmek hepimizin ortak amacıdır. Bu yolda TÜBİTAK Bilim Fuarlarının etkisi yadsınamaz. Bugün burada kıymetli öğretim üyelerimiz ile bu konularda farkındalığı artırmak amacındayız. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanıyor. Gençlerde bilim farkındalığı oluşturmak ve ülkemizde bilim okuryazarlığını geliştirmek adına düzenlediğimiz bu söyleşiye katılımlarından dolayı tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum? dedi.
Açılış konuşmasının ardından programa konuşmacı olarak katılan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Erdem ?Uzaydan Gelen Mesaj? adlı söyleşisini gerçekleştirdi.
Uzay, gezegenler, yıldızlar ve galaksiler üzerine gerçekleştirilen söyleşiyi katılımcılar merak içinde dinledi. Ardından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hidayet Işık Din ve bilim üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Program sonunda katılımcılara plaket takdimi yapıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor