1 milyon lira burs dağıttı Bu sene 2000 kişi başvurdu

GÜNDEM 13.11.2012 11:30:22 0
1 milyon lira burs dağıttı Bu sene 2000 kişi başvurdu

 

Besnili olmayana da burs verecekler!

Kurulduğu 1997 yılından beri Eğitim Sosyal faaliyetleri ile Besni’ye büyük katkıları olan Besni Eğitim Vakfı, yıllardır Besnili öğrencilere öğrenim bursu vermeye devam ediyor.

Bu sene ise  müracatların rekor seviyeye ulaşarak 2000 kişiyi bulduğu öğrenildi. Bunda başvuruların sadece Besnili öğrenciler ile birlikte Besnili olmayan öğrencileri de kapsayacak şekilde genişletilerek ihtiyaç sahibi herkesin başvurmasının sağlanması olduğu belirtiliyor. Besnili olmayan öğrencilerin de başvurması ile Burs komisyonu yoğunluk nedeniyle çalışmalarını hızlandırarak Kasım ayı içerisinde burs alacak öğrencileri belirleyecek.

BEV hayeti Besni’ye geldi

14. Besni Eğitim Bayramının ardından çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere hafta sonunda Besni’ye gelen Başkan yardımcısı Zübeyir Özbay ve Genel Sekreter Emine Oğuz, gazetemizi de ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Şekip Önder ile görüştüler. Vakfın burs çalışması hakkında bilgi veren Oğuz, Besni Eğitim vakfında halen okuluna devam eden Burs almaya devam eden öğrencilerin 100’e yakın olduğunu söyledi. Bunların mezun olup olmadıklarının tespiti ile birlikte, yeni başvuruların komisyon tarafından incelenerek ihtiyaç sahibi öğrencilerin tespit edileceğini ifade etti. Oğuz, bu sayının eski öğrencileri ile birlikte 200’ü bulacağını söyledi.

1 milyon lira burs dağıttı

1997 yılındaki kuruluşundan bu yana aralıklı da olsa burs vermeye devam eden Besni Eğitim Vakfı’nın bu güne kadar 1 milyon lira’nın üzerinde Burs parası dağıttığı belirtildi.  Mütevelli heyeti üyelerinin aidatları ve Besni gönüllülerinin bağışlarıyla faayetlerini sürdüren Vakfın daha fazla öğrenciye burs vermek için imkanlarını zorladığını kaydeden Oğuz, burs miktarının 100 TL. olacağını ifade etti.

Halen okuluna başarıyla devam eden eski öğrecilerin belgelerini göndermeleri halinde yeni öğrenciler ile birlikte Kasım ayı içerisinde bursların hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

Vakfa Destek bekliyoruz

Başta burslar olmak üzere vakfın faaliyetlerini karşılamak amacıyla iktisadi işletme kurduklarını ifade eden oğuz, bu işletmenin üzüm ve badem satışlarından elde edilecek gelirin çocuklara burs olarak döneceğini, dolayısıyla tüm duyarlı vatandaşlarımızın daha çok öğrencimizin burs alabilmesi adına bayram, yılbaşı ve özel günlerde bu hediyeliklernden almalarını istedi.

Oğuz ayrıca burs vermek isteyen eğitm gönüllülerinin vakfın TR4700 0150 0158 0072 9222 9594 numaralı burs hesabına bağış yapabileceklerini belirtti.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor