Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

10 Ekim Katliamında Yaşamını Yitirenler, Adıyaman´da Anıldı

10 Ekim Ankara katliamı yıl dönümü vesilesiyle Adıyaman KESK bileşenleri yaptığı basın açıklamasıyla yaşamını yitirenleri andı.

GÜNDEM 13.10.2017 09:52:08 0
10 Ekim Katliamında Yaşamını Yitirenler, Adıyaman´da Anıldı

10 Ekim Ankara katliamı yıl dönümü vesilesiyle Adıyaman KESK bileşenleri yaptığı basın açıklamasıyla yaşamını yitirenleri andı.

10 Ekim Ankara Gar Meydanı katliamında yaşamını yitirenler katliamın 2. yılında anıldı. Adıyaman KESK bileşenleri öncülüğünde Demokrasi parkında toplanan kitle ?Katilleri tanıyoruz, unutturmayacağız? pankartı açtı.

Yapılan basın açıklamasına HBVAKV Adıyaman şube başkanı Nusret Tunç, HDP, DBP, EMEP temsilcileri katıldı.

Katliamda yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağdeviren, ?Türkiye tarihinin en acımasız, en vahşi katliamlarından birisi olan 10 Ekim Ankara katliamının üzerinden iki yıl geçti. Türkiye´nin merkezinde, Ankara Garında, binlerce polisin gözü önünde gerçekleştirilen katliamın üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen, kalbimizdeki acı, yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Ölüme karşı her zaman yaşamı savunanlar, ?Artık kimse ölmesin? diye ülkenin dört bir yanından barış umudu taşıyan, türkülerle ve halaylarla yola çıkan barış savunucuları, göz göre göre gelen vahşi bir katliamın kurbanları oldular. Her birimiz annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik? dedi.

Katliamda rolü olanları

asla affetmeyeceğiz

?Aradan ne kadar süre geçerse geçsin, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir? ifadelerini kullanan Dağdeviren, ?10 Ekim Ankara katliamının yıldönümünde, yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü tutacağımıza, darbeci zihniyetin izinden gidenlere inat, emek, barış ve demokrasi mücadelemizi daha da ileri taşıyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Savaş, şiddet ve ölüm naralarının atıldığı bugünlerde, emekçilerin, halkların eşit haklar temelinde barış içinde bir arada yaşaması için ölümü değil, yaşamı ve yaşatmayı ısrarla savunmaya demeye devam edeceğiz. Bizleri korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlar, ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve katliamda rolü olanları asla affetmeyeceğiz? dedi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER