14. Besni Eğitim Bayramı kutlanıyor

GÜNDEM 13.10.2012 09:31:10 0
14. Besni Eğitim Bayramı kutlanıyor

 

Sarhan’daki Besni Anadolu Lisesi önünde başlayan yürüyüşe vatandaşlar ve öğrenciler ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, eski milletvekilleri Ahmet Yılmazkaya, Şevket Köse, Celal Topkan, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale,Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Karakuş, İstanbul Besnililer Derneği Başkanı Ahmet Kılyar, Ankara Besnililer Derneği Başkanı Av. İbrahim Bircan, Mersin Besnililer Derneği Başkanı Halil Ayneci, CHP Kadın kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, Belde Belediye başkanları, Daire müdürleri, Dernek ve oda başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Besni Lisesinde Uzay çatı altına kadar yürüyerek gelen Kortej burada Uzay Çatının resmi açılışını yaptı.

Besni Belediyesi tarafında yapılarak esnafın hizmetine sunulan Uzay çatının açılış kurdelasını 

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Karakuş ve misafirler yaptı.

Besni Uzay Çatı altında protokole Besni Üzümü ve incir ikram edildi. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye Besni Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Karakuş yaptı. Karakuş açıklamalarında Besni’de son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle bayramın buruk yaşandığını ve bu nedenle müzikli eğlencelerin iptal edildiğini söyledi. Konuşmalarının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 14. Besni Eğitim Bayramımızı Türkiye genelinde şehitlerimiz ve Besnili şehitlerimiz Serdar Küpeli ve Eren Kupal’ın üzüntüsüyle buruk kutlamaktayız. Besni Eğitim Bayramı tertip komitesi olarak Besni Kaymakamlığı Besni Belediye Başkanlığı ve Besni Eğitim Vakfı’nın ortak kararıyla ülkemizde ve ilçemizde şehitlerimiz nedeniyle bayram programındaki müzik eğlence etkinliklerimiz iptal edilmiştir, kültürel ve sosyal içerikli etkinliklerle kutlanacaktır. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Vakfımızın ilçemiz için yaptıklarını sayarsak, Besnimize ilköğretim okul

ukazandırmış, meslek yüksekokulumz ile bazı ilk ve ortaöğretim kurumlarımızın eksikliklerini gidermeye katkıda bulunmuş ve en önemliside, dünyada ve Türkiye’de ilk ve tek olan ‘Eğitim Bayramını’ kurumlaştırmış, kalıcı kılmıştır. 14’üncüsünü kutladığımız Eğitim bayramının kurumlaşmasında emeği geçen Besnimizde görev yapan Kaymakam ve Belediye Başkanlarımıza, Vakfımızın önceki başkan, yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür ediyorum.

İlaveten,  Besni Eğitim Vakfı kurulduğundan bu yana, binin üzerinde öğrencimize bir milyon, eski parayla bir trilyonun üzerinde karşılıksız burs vermiştir. Saygıdeğer Besnililer: Besni Eğitim Bayramı sizin bayramınızdır. Belediyemiz yıllık bütçesine, Eğitim Bayramı harcamalarının karşılığı olarakbir gider kalemi oluşturmasını sizlerin temsilcisi olan Belediye Başkanımızdan rica ediyoruz.

Saygıdeğer konuklar sözü fazla uzatmak istemiyorum.14’üncü Eğitim Bayramının coşku dolu yaşanması için katkılarını esirgemeyen Kaymakamımız sayın Gürkan Demirkale, Belediye Başkanımız sayın Fahri Serter, Vakıf Yönetim Kurulu üyelerine İlçemiz kamu kurum ve kuruluşu personeline, emniyet personeline, belediye personeline, Besni dernekleri başkan ve üyelerine, Besni halkı ve Besni sevdalılarına yürekten teşekkür ederim” 

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Karakuş’un konuşmasının ardından kürsüye Besni Belediye Başkanı Fahri Serter davet edildi. Serter ise şu şekilde konuştu:

“13 yıldır olduğu gibi 14’üncüsünü düzenlediğimiz Besni Eğitim Bayramı etkinliklerinehepiniz hoş geldiniz. Kıymetli misafirler; bir insanın geleceği, insanlarının  göreceği eğitime bağlıdır. Gençlerini en iyi şekilde yetiştiren toplumların geleceklerinin de iyi olacağından şüphesi olmamalıdır.

İşte bu nedenle k, Besnililer her zaman eğitime önem vermişler ve çevre ilçelerin, hatta illerin bile gıptayla baktığı bir yerleşim yeri olmuştur. Besnililer olarak gururlanıyoruz. Çünkü Dünyada ve Türkiye’de tek olarak kutlanan Eğitim Bayramımız var ve hayırda adeta yarışan eğitim gönüllülerimiz var.

Geçen yıl birlikte açılışını yaptığımız, Sayın Tuğsuz ailesinin yaptırdığı Tuğsuz Ali Ağa İlköğretim Okulu, Ümmü Tuğsuz Ana Okulu ve yine daha geçenlerde açılışını yaptığımız kıymetli Erdemoğlu ailesinin ilçemize kazandırdığı Gülüsüm Erman Kız Öğrenci Yurdu ve Hayrullah Gölbaşı Beyin yaptırdığı Hatice Gölbaşı İlköğretim Okulu bunlara en güzel örneklerden bazılarıdır.

Hayırseverlerimizin eğitim için attığı bu adımlar ülkemizin yarınlarınayapılan yatırımlar olduğu için unutulmayacak ve her zaman takdirle anılacaktır. Eğitime yapılan yardımın, geleceğe yapılan yatırım bilincinden yola çıkarak, bugüne kadar Besni’ye kazandırdıkları için tüm hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizde Besni Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar her zaman eğitim için atılan her adımın yanında olduk.

Yeni açılacak eğitim kurumlarına arsa temini konusunda da yardımcı olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimizgünlerde açılışı yapılan Hatice Gölbaşı İlköğretim Okulunun arsası da iş adamı sayın Yılmaz Yığılı ve Belediyemiz tarafındanverilmiştir. Okullarımızın fiziki eksikliklerini giderme yolunda bize gelen her isteği imkanlar dahilinde yerine getirmeye çalıştık.

Üniversiteye hazırlanan gençlerimize hazırlık kitapları dağıttık. Dar gelirli öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunduk ve bundan sonra da bu yardımları yapmaya devam edeceğiz. Yine herkesin sabırsızlıkla beklediği Üniversite kampus alanının arsasında sona geldik. Yaklaşık 800 dönüme yakın olacak bu arsanında müjdesini buradan vermek istiyorum.

Kıymetli misafirler. B


Kıymetli misafirler tabi böyle açılışlarla mutluluklar yaşarken üzüntüleri de birlikte yaşıyoruz. Son aylarda artan terör olayları ve gelen şehit haberleri hepimizi derinden üzmektedir. Geçen ayda Besni’de iki tane şehidimizi toprağa verdik. Bu nedenle tertip komitesinin aldığı kararla bu yılki konser ve tüm müzikli etkinlikleri iptal etmeyi uygun gördük. Bu nedenle tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.ilindiği üzere dokumacılar sitesi ve eski garaj diye bilinen içinde bulunduğumuz bu alan esnaflarının taşınmasından sonra atıl hale gelmiş ve çirkin bir görünüme kavuşmuştu. Bu bölgenin yeniden canlanması için birazdan incelemelerde bulunacağımız dokumacılar sitesinin yerine Besni Belediye İş Merkezi ve eski garaj diye bilinen içinde bulunduğumuz bu alanı da Uzay Çatı Pazar Yeri yaparak bugün halkımızın hizmetine açıyor olmanın sevincini yaşıyoruz.  Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.

14. Besni Eğitim Bayramımızın ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise konuşmalarında 4+4+4 kesin

Biliyorsunuz geçen yasama döneminde 4+4+4 şeklinde bir eğitim yasası değişikliği yapıldı. Biz CHP olarak bu yasanın Türkiye’nin eğitimini bozacağını ve eğitim kalitesini düşüreceğini söyledik. Ama buna rağmen komisyonlarda olsun, genel kurullarda olsun başarılı olamadık. Hükümet her şeye rağmen bu yasayı geçirdi.tisiz edüşüncelerini açıklarken; “NATO, ABD ve Avrupa Birliği Türkiye’nin yanında değildir. Türkiye’yi tek başına bir savaşa sokmak istiyorlar. Çünkü Orta Doğu Bölgesinde güçlü bir Türkiye istemiyorlar” dedi. Açıklamalarının devamında ise; “Besnililer insan hayatında, insan gelişiminde ülkelerinin gelişiminde eğitimin ne kadar önemli olduğunu 14 yıl önce bu bayramı kutlamakla bütün dünyaya iletmişlerdir. Ama gelin görün ki 2012-2013 eğitim yılının başlangıcının üçüncü haftasını bitirmek üzereyiz. Ülkemizde mevcut eğitim sisteminde okulların bir çoğunda derslik yok, öğretmen yok. 

Biz şunu söyledik Türkiye’nin kökten bir eğitim değişimine ihtiyacı varsa bunun belirli bir çalışması yapılması gerekir, sendikalarda, eğitim kurumlarında Milli Eğitim şualarında görüşülmesi gerekir. Türkiye’de böyle bir eğitim sistemine ihtiyaç var mıdır? Eğer varsa o zaman birlikte oturalım bunun uygulamaya geçişi nasıl yapabiliriz diyelim. Bugün Adıyaman’da, Ankara’da Türkiye’nin her yerinde öğrenciler liselerde okuyacak lise bulamıyor. Dersliklerde 50-60 kişi ders almak zorunda kalıyor. Seçmeli ders programı getirildi, seçmeli derslerde çoğu yerde sınıf açılmadı, öğretmen bulunamıyor. Türkiye’nin 90 yıllık eğitim sistemi bir günde, bir yılda birden bıçakla keser gibi düzenlenmeye çalışılıyor. Bunun sakıncalı olduğunu söyledik. Pilot bölge seçilir, pilot iller seçilir ona göre uygulamaya geçilirdi.

Zorunlu 8 yıllık eğitim sistemi vardı zaman zaman bunları konuşurken Milli Eğitim Bakanı dahil, Başbakan dahil zorunlu 8 yıllık eğitimden dolayı okul öncesi eğitim  %90’larda başarı sağlandığını okuma yazma oranının yükseldiğini, eğitim kalitesinin yükseldiğini kendileri de itiraf etti.

Peki, ne oldu da Türkiye’de bu eğitim sisteminin 4+4+4 olma gereği duyuldu. Biz komisyonlarda şunu da söyledik. Eğer Türkiye’de İmam Hatip Ortaokullarını açmak istiyorsanız, açık olarak söyleyin tartışalım gerek varsa açalım. Ama bu eğitim sistemini kökten bozmayalım. 

8 yıllık eğitim yaklaşık 9 yılda oturdu bir yılda oturmadı. Bu 4+4+4’te oturmayacaktır. Besnililerin 14 yıl önce keşfettiğini mevcut hükümet hala keşfedememiştir. Bu yüzden Besni’ye teşekkür ediyorum.

Yine gündemimizde son günlerde elektriğe ve doğalgaza %10 oranında zam yapıldı. Besnili çiftçilerimiz iyi bilirler elektrik borçlarını ödeyemediklerinden dolayı tarlalarını sulayamadılar, evlerine haciz gitti, tarlalarına haciz gitti, traktörlerine haciz gitti, buna rağmen hala hükümet bununla doymayıp elektriğe %10 zam yapmıştır. Önümüz kış Doğalgaza %10 zam yapmıştır. Ülkenin gündeminde zam vardır, insanlarımız geçim sıkıntısındadır.

Dün gelişen bir olay var Akçakale’ye Suriye’den bir bomba düştü. 5 tane canımızı aldı, 5 tane şehidimiz var. 18 aydır biz Suriye ile kavga halindeyiz. Türkiye dış politikasında biz hükümete söyledik, Suriye ile bizim bir sorunumuz yok, komşularımızla bir sorunumuz yok, Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün de dediği gibi hem Yurtta, hem dünyada sulhu savunmak zorundayız, barışı savunmak zorundayız, kavgayı değil. Biz şuanda bütün komşularımızla barışık değiliz. Bu politika sonucu olarak, komşumuz Suriye’deki iç savaştan dolayı Akçakale ilçemize bombalar düştü ve akabinde Türkiye’den de Suriye’nin askeri tesislerine bombalar atıldı. Neredeyse biz Suriye ile savaşın eşiğine gireceğiz. Ne diyor Türkiye “Biz NATO üyesiyiz, topraklarımıza saldırı olduğunda NATO bize destek verecek.”  NATO, ABD ve Avrupa Birliği Türkiye’nin yanında değildir. Türkiye’yi tek başına bir savaşa sokmak istiyorlar. Çünkü Orta Doğu Bölgesinde güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Libya konusunda ve Mısır konusunda aynı hatay


CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’da ana muhalefete yüklenerek “65 yıldan beridir iktidar görmediniz, kendinizi değiştirmediğiniz sürece bir 65 yıl daha iktidar yüzü göremezsiniz” dedi. Daha sonra ise şu konulara değindi:ı yaptık. Bakın Kürecik’te radar üssü kuruldu. Canımız kardeşimiz dediğimiz İran, İsrail’le yapacağı ilk savaşta Kürecik’te ki radar üssüne bomba atacağını söylüyor. Adıyaman’da mülteci kampı kuruldu. Suriye ile çıkacak ilk savaşta buraya bomba atılacaktır. Biz bölgemizde savaş istemiyoruz.” dedi.

“Vakıf işi bir gönül işidir. Dernekler, Sivil Toplum Örgütleri samimiliği gerektirir. Bugün burada Besni Eğitim Vakfı bin kilometre öteden İstanbul’dan bugün aramızda ve eğitim bayramımızın on dördüncüsünü birlikte kutluyoruz. Eğitim Bayramımıza şeref veren bütün hemşerilerime Besni’ye hoş geldiniz şerefler verdiniz demek istiyorum.  

Besni eğitimine yaptığınız katkılar taktirle ifade ediliyor.  Hayrullah Gölbaşı abimizin, İbrahim Tuğsuz abimizin, Sayın Erdemoğlu’nun, Cevdet Çil’in ve yeni dönemde protokolü yapılan Hakan İsot Bey’in yaptığı yapacağı okullar Besni’nin eğitimine büyük bir katkı sağlayacaktır, Besnililer adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Besni eğitiminde Anadolu Öğretmen Lisesi’ni 2008 öğretim yılında faaliyete geçirerek toplam 350 öğrencimiz, 50 tanesi 70 tanesi Besnili ama diğerleri Besni dışından gelerek evlatlarımız Besni’de eğitim Öğretim görüyorlar.  Yine geçen yıl eğitim faaliyetine başlanan Besni Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ikinci sınıfı devam etmekte, Besni’deki eğitimin kalitesi yeni açılan okullar ve sizlerin katkılarıyla verdiğiniz desteklerle artarak devam etmekte, Adıyaman’da derece yapmakta okullarımız. Besni Anadolu Öğretmen Lisesi, Besni Anadolu Lisesi, Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Adıyaman’da ÖSS’de derece yapan okullarımızdandır. 

Türkiye 2002 yılından 2012 yılına gelinceye kadar neler yapıldı. Hamaset içerisinde değiliz, muhalefet olsun diye söylenen icraatların içerisinde değiliz ama ne yaptıysak onu söyledik. Bundan sonrada yapacaklarımız bizim vaadimizdir, bizim sözümüzdür. İnsanımızın huzuru için, gelecek nesillerimizin güçlü bir Türkiye’de bizde varız demeleri içindir.

Türkiye’de 185 bin derslik yapılm

ıştır, 15 bin kilometre duble yol yapılmıştır, 500 tane modern hastane yapılmıştır, bunlardan bir tanesi de bir iki ay içerisinde açılışını yapacağımız Besni Devlet Hastanesi’dir. Sorarım sizlere muhalefet partisi mensubu kardeşim konuştunuz, sizlerde 2002 yılına gelene kadar bunların bir kısmını yapsaydınız da bizde daha farklı şeyler söyleseydik. Ama hedefimiz 2023 dedik Cumhuriyetimizin 100. Yılını Gazi Mustafa Kemal’in 100 yıl önce gerçekleştirmek istediği idealini muasır medeniyetler seviyesine çıkma idealini Ak Parti iktidarı gerçekleştiriyor. Bunun eğitimle olduğunun farkındayız bilincindeyiz.

Sorarım sizlere 28 Şubat’ta bir gece bütün meslek liselerinin köküne kibrit suyu döken sizler değil miydiniz? Endüstri Meslek Liselerini, Kız Meslek Liselerini, İmam Hatip Liselerini bir gece kapatmadınız mı? Allah aşkına yaptığınız neydi, bugün söyledikleriniz nedir?

Kesintisiz eğitim 8 yıllıktı ama zorunluydu, bu 8 yıl değil 12 yıl olmalı ama zorunlu olmalı kesintisiz olmamalı. Velinin ve öğrencinin gelişimine yönlendirmesine açık olmalı dedik. Artık bu yaptığımız çalışmalarla eğitimdeki fiziki yeterlilikle eğitimde getirdiğimiz 4+4+4 anlayışıyla şunu gerçekleştireceğiz, hani Hz. Mevlana der;“ pergel niçin hep yuvarlak düzgün daireler çizer, bir ayağı sabittir onun için” der. İşte bu getirdiğimiz eğitim anlayışı ile evlatlarımız milli değerlerimize manevi bağlarıyla daha güçlenecek, dünyayı daha iyi okuyacak, teknolojik imkanlara sahip olarak dünyayı daha da iyi görecek. Allah’nı bilecek Kur’an dersleri ile Peygamberini bilecek Siyer dersleri ile. Allah aşkına sizin bu Kur’an derslerine, bu Peygamber aşkına olan muhalefetinizi anlamakta zorluk çekiyorum. Hepimiz Müslüman’ız, hepimiz Allah’a inanıyoruz, hepimiz aynı Peygamberin ümmetiyiz ama bu yaptığınız söylemlerin muhalefetin temelinde bu var. Bu milletin manevi bağlarıyla, bu milletin değerlerine düşman olmakla bir yere varamazsınız. Eğer siyaset yapıyorsanız bu milletin gönlüne girin, bu milletin milli manevi değerleri ile örtüşen bir yapı içerisinde olun ama bu zihniyet içerisinde olduğunuz sürece 65 yıldan beri iktidar yüzü görmediniz. Kendinizi değiştirmediğiniz sürece bir 65 yıl daha geçse iktidar yüzü göremezsiniz.

Hedefimiz 2023 yaptığımız bu değişikliklerle, yaptığımız eğitimdeki bu yeniliklerle 2023 hedefi, 2071’e hedeflenmişiz Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya girerken ektiği o tohumları bizim yavrulamız, bizim torunlarımız 2071 yılında bizler olmayacağız ama yeniden büyük Türkiye’nin mensupları gururla iftiharla mezarlarımızdan o sesi duyacağız.”

 Son olarak kürsüye davet edilen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise; “Besni Kaymakamlığı, Besni Belediye başkanlığı ve Besni Eğitim Vakfı tarafından organize edilen ve 14’üncüsü yapılan Besni Eğitim Bayramının Besnimize, Adıyamanımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Sınırların kalktığı dünyada bireylerin temel yeteneklere sahip olması, birliğe ulaşabilmesi, sağlıklı toplumsal ilişkiler kurabilmesi ve iyi bir kariyer elde edebilmesi için eğitim vazgeçilmezdir. Bir toplumun gelişmişlik düzeyini onun eğitim düzeyi gösterir. Bilimde ekonomide ve kültürel açıdan bir adım öne çıkmak isteyen toplumlar bireylerinin formal, örgün yada yaygın her türlü eğitime ulaşabilmesini sağlamalıdır. Bu şekilde hayat boyu öğrenen, öğrendikçe sorunları anlayabilen, kendini gerçekleştiren dah

a özverili ve daha yüksek bir toplum şekillenecektir. Eğitimli iş gücüne ve vatandaşlara sahip ülkeler gelişmişlik düzeyi bakımından üst sırada yer alırlar. Geçmişi ile geleceği bağlamaya çalışan kültürünü ve varlığını devam ettirmek isteyen toplumlar için eğitim vazgeçilmez olmalıdır. Çünkü Eğitimi kişilerin karakterleri değiştirir. Onları erdemli bir insan yapar. Özgüveni sorumluluğu, dürüstlüğü ve diğer doğru davranışları kazandırır.  Değerli konuklar bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği bir dünyada gelişmelere  ayak uydurabilmek,  dünyaya daha geniş pencereden bakabilmek ve analitik düşünme ancak eğitimle mümkündür” dedi. Konuşmalardan sonra yemeğe geçildi. Bütün konuklara etli pilav ve ayran ikram edildi.

   
   
   
   

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor