140 STK İdlip Katliamını Kınadı

Adıyaman Sivil Toplum Platformu üyesi 140 STK üyesi 250 kişi Suriye´nin kuzeyindeki İdlib kentinin Han Şeyhun beldesine Esad rejimi tarafından kimyasal silahların kullanıldığı saldırıda çoğu çocuk 100 kişinin öldüğü, 500´den fazla kişinin yaralandığı olay

GÜNDEM 7.04.2017 17:14:04 0
140 STK İdlip Katliamını Kınadı

Toplanan platform üyeleri adına açıklamada bulunan Eğitim Bir Sen Adıyaman Temsilcisi Ali Deniz, Bir Müslüman olarak, daha da ötesi bir insan olarak, kendimizden utandığımız için aslında burada olduklarını söyledi.

Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü; ?

Altı yıldır Suriye´de işlenen ve yaklaşık bir milyon insanın ölümüne yol açan insanlık dışı katliamlar, maalesef katlanarak devam ediyor. Gözü dönmüş kan dökücüler; çoluk, çocuk demeden insanların üzerine fosfor bombası yağdırıyor.

Dün, İdlib´te, Karanlık Batı ruhunun icadı kimyasal bombalar patlarken, yine insanlığımızdan utanır olduk. 100´ü aşkın çocuğun katilleri, pervasızca masum çocukları ve sivilleri öldürmeye devam ediyor. Dünyanın sözde yöneticileri  ABD, AB ve NATO, bu katliamlara gözünü kapatmış, üç maymunu oynuyor. Bugün hiçbir Batı ülkesinde manşetler Arapça atılmadı. Dünya elma kokusuna boğuldu. İnsanlık utandı ama, ne Esed, ne Rusya,  ne ABD, ne de işbirlikçileri utanmadı. Bütün dünya şunu çok iyi bilmeli ki;  bu katliamda Rusya ve ABD başta olmak üzere emperyalist Batı, katil Esed´in suç ortaklarıdır. Ey Zalimler şunu iyi biliniz ve belleyiniz ki bütün evlerimizi yaktınız. Neslimizi ifsad ettiniz. Dedeleriniz Endülüs´te soykırım yaptı ve siz Haçlı artıkları, Saraybosna´da soykırıma yeltendiniz, Beyrut yaralandı, Kahire vuruldu, Kudüs esir, Gazze hapis, Şam yandı, Bağdat perişan, Basra harap, Halep ise düştü?

İslam medeniyetinin tüm şehirlerini, tüm değerlerini, camilerini, köprülerini, hanlarını yaktınız, yıktınız, işgal ettiniz ve esir aldınız. İki yüzyıldır, etimizi koparır gibi kopardınız şehirlerimizi tarihin kalbinden. O kadim şehirlerde yaşattığımız insanlığı, huzuru, mutluluğu, kardeşliği, medeniyeti vurdunuz, talan ettiniz. Canımıza tak etti artık. Artık gözlerimizin içine baka baka, islam coğrafyasında kardeşlerimizi katledişinize sessiz kalmayacağız. Artık bizi Endülüs´süz, Halep´siz, Şam´sız, Hama´sız, Musul´suz, Kudüs´süz, Kerkük´süz bırakıp İstanbul´u yakma girişimlerinize seyirci kalmayacağız.  

Kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve çocuklarımıza uzanan o kirli ellerinizi kırmaya ahdettik. "Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın" Bilinsin ki bizim kitabımızda zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur! Bu coğrafyada döktüğünüz her damla kanın, zulmettiğiniz her mazlumun hesabını soracağız sizden! İdlip´te insanlık suçu işleyen, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği yöntemlerle masum sivilleri katleden zalim rejim ve emperyalist destekçileri bilin ki; Vekalet savaşlarınızı yürüten taşeron örgütlerinizle de, Halep´i, İdlib´i kan gölüne çeviren paralı köpeklerinizle de ve siz kuklacı emperyalistlerle de hesaplaşacağız.

Adıyaman Sivil Toplum Platformu  olarak yeryüzünde hürriyetin ve adaletin hakim olması için çabamız, ümidimiz, gayretimiz ve mücadelemiz artarak devam edecek.  Yeryüzünün bütün mağdur, mazlum ve mustazaflarına kol kanat germeye, kucak açmaya devam edeceğiz. Son nefesimize kadar ümitle ve azimle gayret edeceğiz. Üzüleceğiz, kalbimiz taşlaşmasın diye ağlayacağız ama asla gevşemeyeceğiz, asla ve asla yes´e, ümitsizliğe kapılmayacağız, pes etmeyeceğiz! ve siz Zalim Katiller yenilecek ve cehenneme sürüleceksiniz"

Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık İdlip´te hayatını kaybedenler için dua ederek ayrıldılar.


Anahtar Kelimeler: İdlip Katliamını Kınadı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor