Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ 4. YILINDA

15 Temmuz 2016´da yaşanan hain darbe girişiminin dördüncü yılında 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında Besni´de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe k

GÜNDEM 16.07.2020 11:30:54 0
15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ 4. YILINDA

15 TEMMUZ´UN 4. YILI

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimini dirayetli duruşuyla önleyen Türk Milleti, hain kalkışmanın dördüncü yılında da hükümet konağı önündeki meydanda yerini aldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ilk olarak ilçe protokolü 2010 yılında şehit olan piyade uzman onbaşı Abidin Tanrıkolu´nun kabrini ziyaret etti.

Şehit Tanrıkolu´nun mezarı başında Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

Daha sonra merkez Haci Reşit Camiinde 15 Temmuz´da şehit olan vatandaşlar ve tüm şehitler için mevlit okutuldu. 

FOTOĞRAF SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Destanı temalı resim sergisi açıldı. Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 15 Temmuz Destanı temalı resim sergisine katılımcılar büyük ilgi duydu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan sergide 15 Temmuz gecesi Türkiye´de ve Besni´de yaşananların yer aldığı görseller sergilendi.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimini dirayetli duruşuyla önleyen Türk Milleti, hain kalkışmanın dördüncü yılında da yine hükümet konağı önündeki meydanı doldurdu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Besni Belediyesinin mehteran gösterisi ile devam etti. Daha sonra vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşmalarını sinevizyon ile canlı dinledi. 

BAŞKAN EMRE; ?AZİZ MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEKİ İMANI HESAP ETMEDİLER

Programda daha sonra konuşma yapan Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, ?Aziz hemşerilerim bundan tam 4 sene evvel içimize sızan hain Fetö terör unsuru milletimizi ve bizleri bölmek ve parçalamak gayesi ile bir teşebbüste bulundular. Toplarıyla, tüfekleriyle, uçaklarıyla, bombalarıyla milletimizin üzerine geldiler. Fakat aziz milletimizin gönlündeki imanı hesap etmediler. Onların her sıktığı kurşun, attığı her bomba kahraman milletimizin göğsünde parçalandı. Bizim milletimiz geçmişte de buna benzer kahramanlıkları çok defa gösterdi ve buda son olmayacak İnşallah. Bundan sonraki nesillerimizde bundan sonraki gelecek zamanlarda da bunun gibi nice kahramanlıkları millet olarak hep beraber tekrar ortaya koyacağız.

15 Temmuz bundan 4 sene evvel milletimizin inkişafıdır İnşallah, Biz 15 Temmuz´dan sonra yönümüzü dönüp bakamadığımız Suriye´deyiz. Bize Doğu Akdeniz´e giremezsiniz diyenlere inat, 15 Temmuz´dan sonra Doğu Akdeniz´e girdik ve bu defa siz bizim iznimiz olmadan oralara giremezsiniz diyoruz.

Libya´da bizim iznimiz olmadan hiçbir hesap kitap yapamazsınız diyoruz. Bütün bunlar neden dolayı biliyor musunuz? Milletimizin 15 Temmuz günü yapmış olduğu kahramanlığın neticesini bugün görüyoruz ve 15 Temmuz´da yaptığımız millet olarak bu kahramanlığın en önemli semerelerinden bir tanesini de geçen hafta hep beraber aldık.

Ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han´ın bizlere emanet olarak bırakmış olduğu Ayasofya Camii´nin yeniden ibadete açılmasıydı. Allah´a hamdolsun, bu kahraman milletimizin sizlerin eseridir. İnşallah bundan sonra ki süreçte de buna benzer kahramanlıklar ve mücadelelerimiz hep birlikte devam edecektir.

Bundan 4 sene önce bu meydanı tıklım tıklım dolduran, Emniyet Müdürlüğü´nün önünde barikatlar kuran ve oradan gecenin geç saatlerine kadar Atatürk Caddesini doldurarak buraya gelen ve sabaha kadar burada nöbet tutan tüm Besnili hemşerilerimi sevgiyle selamlıyorum? diye konuştu.

KAYMAKAM İMAMOĞLU; ?AZİZ MİLLETİMİZ ŞANLI BİR ZAFER KAZANMIŞTIR?

Daha sonra konuşan Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ise; ?15 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Türk Milleti´ne, bağımsızlığımıza, büyük Türkiye idealimize, 2023 Hedeflerimize, mazlum milletlerin sesi ve hamisi olma irademize,  demokrasimize yönelik Fetullahçı Terör Örgütü tarafından bir darbe girişimi adı altında işgal girişimi oldu. Ama Demokrasiye inanan, vatanını canından öte bilen ve önemseyen Aziz Milletimiz, bu hainlere karşı, tarihte eşi görülmemiş onurlu bir dik duruş sergilemiş, vatanını göğsünü siper ederek korumuş, şanlı bir zafer kazanmıştır.

Kuşkusuz bu zafer, şehit ve gazilerimizin üstün cesareti, gazi milletimizin büyük fedakârlıklarıyla elde edilmiştir. 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri, milletimizin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak, kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın daveti üzerine sokakları ve meydanları dolduran, yüreğinde vatan ve millet sevdası taşıyan aziz milletimiz, o gece kirli hesapları bozarak, bir destan yazmıştır. Büyük Türk Milleti, nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz da olduğu gibi ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip, hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.

Malazgirt´te, Çanakkale´de ve nice zaferlerde olduğu gibi kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimiz, günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle, Ülkemizin bekasına, birliğine, huzura ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verilen mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe ilelebet yaşayacaktır. İçten ve dıştan birlik ve beraberliğimizi bozmaya kalkışanlara karşı 15 Temmuz´da nasıl bir araya gelebildiysek bundan sonra da yine birlik ve beraberlik içerisinde bu milli duruşu ortaya koyacağız. Milletimiz, bu uğurdaki kararlı duruşunu dünya var oldukça gösterecek ve bütün gücünü ülkemizin kalkınması, barışı ve huzuru için harcayacaktır. 251 vatandaşımızın şehit, 2734 vatandaşımızın ise gazi olduğu o gece Türk Milletinin tarih boyunca kazandığı zaferler silsilesine bir yenisini daha eklemiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına,  devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyor, bu yolda aldıkları yaraları İstiklal Madalyası gibi şerefle taşıyan gazilerimize de şükranlarımı sunuyor, sıhhat ve afiyet diliyorum? dedi.

Konuşmaların ardından Besni Müftülüğü personellerince sala okundu. Ardından Kur´an-ı Kerim Tilaveti ve ilahi dinletisi yapıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER