Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?15 Temmuzlar bir daha Yaşanmasın? konulu söyleşi

Besni´de 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) tarafından ?15 Temmuzlar Bir Daha Yaşanmasın? Konulu söyleşi düzenlendi.

GÜNDEM 7.04.2017 17:36:09 0
?15 Temmuzlar bir daha Yaşanmasın? konulu söyleşi

Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen söyleşiye Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Akdeniz Bölge Başkanı İlhan Topal, Çakırhüyük Belediye Başkanı Miktat Çetin, Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Besni İlçe Başkanı Yasin Çetin, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Söyleşide açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Yasin Çetin, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) olarak milli iradeyi yaymak için Besni´ye en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Allah bu ülkeye bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın? dedi.

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk; ?14 gün sonra rejim değişikliği değil ama daha güçlü bir yapının olması için bir sistem değişikliğine gidiyoruz. İki tane taraf var. Her iki tarafa da destek verecek olan hemşerilerimiz bizim hemşerilerimizdir. Biz her türlü düşünceye açığız ve saygılıyız.

Geçmişte insanlarımızın düşüncelerini serbest bir şekilde anlatamadığı, söyleyemediği ve yaşayamadığı bir yapıyı gördük. Dikta rejiminin mevcut olan sivil hükümete nasıl yaptırımlar uygulamak istediğini yaşadık, gördük. Daha sonra 28 Şubat dönemi oldu. O zamanlar Necmettin Erbakan Başbakanımızdı. Koalisyonla dönüşümlü bir hükümet değişikliği olduğunda dokuz tane milletvekilini satın aldılar ve Yalım Erez diye alakası olmayan bir adamı başbakan yaptılar. Bunların altında neler yatıyor, bunların arkasında kimler var. Yalım Erez veya başka birisi memleket düşmanı mıydı? Değildi. Vatan haini miydi? Oda değil. O zaman ne oldu, dış güçler bu ülkeyi ileri seviyelere taşımamak için o gün Yalım Erez taşeronluk yaptı, 15 Temmuz´da FETÖ şarlatanı taşeronluk yaptı. Her gün dış mihraklar hep bir taşeronlar buldular. Birilerinin üzerinden bu ülkeyi çökertmeye, zayıflatmaya çalıştılar.

15 Temmuzlar bu ülkede bitmez ama bitmese de bunun karşısında duran dinç, mücadele eden, postunu kimseye yırttırmayan bir Türkiye insanı var. Bu haliyle bile Türkiye ile baş edemeyen bu kadar düşmana karşı daha disiplinli bir devlet yapısı oluşturursan nasıl baş gelecek. Esas kavga burada. Bu haliyle bunlarla baş gelemiyoruz, ben yarın nasıl baş edeceğim bunlarla. Cumhurbaşkanı tek olacak, Başbakan olmayacak, Bakanlar Kurulunda şu girdi, şu çıktı davası olmayacak tek vücut devam edecekler, biz bunlarla daha da baş gelemeyiz aman referandumdan ?hayır´ çıksın diyorlar? diye konuştu.

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER