15 Temmuz´un 1. yılında Şehitler Unutulmadı

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin 1. yılında Besnili vatandaşlar meydanları doldurarak demokrasi nöbeti tuttu.

GÜNDEM 18.07.2017 09:51:27 0
15 Temmuz´un 1. yılında Şehitler Unutulmadı

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin 1. yılında Besnili vatandaşlar meydanları doldurarak demokrasi nöbeti tuttu.

 Vatandaşlar Meydanı Doldurdu

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimini birinci yılında Türk Milleti, yine meydanları boş bırakmadı. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında hükümet konağı önünde bulunan meydanı dolduran binlerce Besnili ellerinde Türk bayraklarıyla Fetullahçı Terör Örgütünü protesto etti.

Kaymakamlık önünde düzenlenen ve Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşmalarını sinevizyon ile vatandaşlar canlı dinledi. Programda ayrıca hain kalkışma sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan Besnili ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç´un babası Ali Oruç´un Cumhurbaşkanlığı külliyesinde okuduğu şiirle vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Besni Askerlik Şubesi Başkanı Hakan Yonarkul, hakimler, savcılar, kurum ve daire amirleri, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

 Öztürk; ?Bu Barbarlara en iyi cevabı

15 Temmuz´da Türk Milleti Vermiştir

Daha sonra düzenlenen program kapsamında açılış konuşmalarına geçildi. Programda konuşan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk; ?Benim anladığım, bildiğim şudur; Türkiye insanı yiğittir, Besnililer´de bunun en yiğitlerindendir. 15 Temmuz bizim üzüleceğimiz değil, dersler çıkartacağımız ve çocuklarımıza da miras bırakacağımız bir hukuktur. 15 Temmuz´u hiç unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz ruhunu çocuklarımıza mutlaka aşılayacağız. Niye aşılayacağız, mesele bir avuç şarlatanın yada FETÖ şarlatanın yapmış olduğu bir darbe girişimi değil. Bunun arkasında PKK´sı da var, derin devletleri de var. Bu barbarlara 15 Temmuz´da en iyi cevabı Türk Milleti vermiştir, Allah´ın izniyle bundan sonra da verecektir.

Biz Türkiye olarak bütün dünya Müslümanlarının, mazlumların umudu olduysak biz bunun hakkını verebilmek için gayret etmeliyiz. Ayrılıkları, gayrılıkları farkındalıkları bir zenginlik olarak görüp herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirip güçlü Türkiye´nin gayreti içerisinde olmalıyız? dedi.

 Gencer; Milletimizin Kahramanlık Destanı

Tarih Sayfalarına altın harflerle yazılmıştır

Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer ise; ?1 yıl önce bu gece, bu büyük milletin evlatları dünyada benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı yazarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı üzerine tüm yurtta meydanlara çıkarak, Fetöcü hainlerin başlattığı darbe girişimi ve işgal hareketine karşı imanı, cesareti ve fedakarlığıyla karşı koyarak, ülkemizin birliğini, beraberliğini ve millet iradesini korumak için gövdesini tanklara, bombalara ve kurşunlara siper ederek ortaya koyduğu kahramanlık destanı tarih sayfalarına altın harflerle yazılmıştır.

Ne 15 Temmuz gecesi yaşanan ihaneti ne de aziz milletimizin vatanı için, bayrağı için, istiklali ve istikbali için ortaya koyduğu mücadeleyi unutmadık, unutturmayacağız.

Ülkemizi parçalamak, devletimizi yıkmak isteyen düşmanlara karşı Çanakkale´de, Dumlupınar´da nasıl bir cevap verdiysek 15 Temmuz gecesi de bu millet aynı cevabı vermiştir.

Bugüne kadar yaşadığımız tüm olaylar göstermektedir ki, ülkemizin içerde ve dışarıdaki düşmanlarının oyunlarına karşı milletçe her zaman uyanık olmak zorundayız? diye konuştu.

 Emre; ?1915´de Anadolu´da Sergilenen Piyes

15 Temmuz´da Bir kez daha denendi?

 Tören içerisinde sahneye davet edilen gazetemiz başyazarı Hasan Emre; ?Dünyadaki egemen güçlerin 1915 yılında Anadolu´da sergiledikleri piyesin başka isimlerle Mısır, Irak ve Suriye´de sergilenmekte olduğunu yönetmenin değişmediği bu oyunların ülkemiz üzerinde 15 Temmuz´da bir kez daha denendiğini vurgulayarak bu süreçte şehit olanları anlamak için okuduğu şiirdeki Basralı Ömer´i kurtuluş savaşı ve 15 Temmuz şehitlerinin yerine koyarsak ülke için neleri feda ettiklerini daha iyi anlarız? dedi. Emre daha sonra Iraklı Çocuk (Basralı Ömer) şiirini duygulu bir şekilde okuduktan sonra Mehmet Akif´in dizleri ile sahneden ayrıldı.

 15 Temmuz Şehitleri için Hatim Duası

 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sırasında şehit olan asker, polis ve vatandaşlar için hatim duası yapıldı. Besni Kaymakamlığının tertip ettiği 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Haftası Programları kapsamında Besni İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sırasında şehit olan asker, polis ve vatandaşlar için hatim duası yapıldı.

İlçe merkezi ile bütün köy ve beldelerde Cuma namazına müteakip yapılan hatim duasında şehit olan asker, polis ve vatandaşlar için dua edildi.

Yapılan hatim duası öncesi konuşan ilçe Müftüsü Hanifi Damar, 15 Temmuz´un vatandaşların dirayetli duruşu sayesinde atlatıldığını söyledi.

Damar şöyle konuştu; ?Cenabı Allah bütün şehitlerimizden razı olsun, mekanları cennet, ruhları şad olsun.

15 Temmuz´da bir facia yaşadık. Ama çok şükür başta Cenabı Allah´ın yardımıyla ve vatandaşlarımızın iman gücüyle, yediden yetmişe herkesin üzerine düşen vazifeyi bilinçli bir şekilde yerine getirmesiyle milletimiz muzaffer olmuştur? dedi.

 Fotoğraf Sergisi Büyük İlgi Gördü

 Besni´de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Destanı temalı resim sergisi açıldı. Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 15 Temmuz Destanı temalı resim sergisine halk büyük ilgi duydu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan sergide 15 Temmuz gecesi Türkiye´de ve Besni´de yaşananların yer aldığı görseller sergilendi.

Serginin açılışına Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar, Kurum ve Daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 15 Temmuz Şehitleri Anısına Gösteri Maçı

 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Haftası etkinlikleri kapsamında Besni ve Adıyaman Master takımları arasında gösteri maçı yapıldı. İlçe Stadyumunda yapılan futbol maçına İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve sporseverler katıldı.

Adıyaman Spor - Der Master Futbol Takımı ile Besni Master Futbol takımları arasında oynanan müsabakada Besni Master Futbol takımının kaptanlığını İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer yaptı. Besni takımında Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve Besni futbolunun emektarları oynarken Adıyaman takımında ise uzun yıllar profesyonel ve amatör futbol oynamış oyuncular yer aldı.

15 Temmuz Şehitleri anısına yapılan müsabaka 5-5 eşitlikle sonuçlandı. Müsabaka öncesi her iki takım kaptanına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş adına çiçek takdim edilirken, müsabaka sonunda ise katılım belgesi verildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor