15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ 6. YILINDA

15 Temmuz 2016´da yaşanan hain darbe girişiminin altıncı yılında 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Besni’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

GÜNDEM 16.07.2022 10:37:00 0
15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ 6. YILINDA

Etkinlikler kapsamında ilk olarak merkez Haci Reşit camiinde tüm şehitler için mevlit okutuldu. Mevlit programının ardından hükümet konağı önünde 15 Temmuz Destanı temalı resim sergisi açıldı. Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 15 Temmuz Destanı temalı resim sergisine katılımcılar ilgi gösterdi.  Açılan sergide 15 Temmuz gecesi Türkiye´de ve Besni´de yaşananların yer aldığı görseller sergilendi.

Katılımcılar daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşmalarını sinevizyon ile canlı izledi.

Programın akşam etabında ise Muhsin Yazıcıoğlu Parkı önünden hükümet konağı önüne kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından hükümet konağı önünde devam eden program saygı duruşu İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim tilaveti ve sala okunması ile başladı.

Programın açılışında konuşan Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre; “ Sadece İstanbul’da, Ankara’da değil ülkenin dört bir yanında ülkeyi bölmek isteyen hain FETÖ terör örgütünün uzantılarını yerle yeksan eden aziz milletimize buradan şükranlarımı sunuyorum. Kahraman Besni halkına, bayanıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla saygılarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu gibi hain girişimlere aziz milletimiz dün fırsat vermediği gibi bundan sonra da fırsat vermeyecek. Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi her daim muhafaza etsin. O gece burada olan tüm halkımıza bir kez daha selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise; “ Bugün devletimizin varlığını, milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alarak bekasını parçalamaya yönelik Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 6. Yılında milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz.

15 Temmuz hain darbe girişimi ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı demokrasimize kasteden en büyük ihanetlerden birisi olarak tarihe geçmiştir. 15 Temmuz gecesi devlet kurumlarımızın içerisinde devletimizden maaş alan hain ve işbirlikçileri milletimize, cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisimize, hükümetimize ve devletimizin birçok stratejik kurumuna karşı haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır. O gece dış mihrakların cesaretlendirmeleri ile içimize sinmiş olan hainler sinsice planlarını uygulamaya çalışmış tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan milletimizi esaret altına almaya, vatanımızı parçalayarak dış güçlere teslim etmeye çalışmışlardır. Ancak hainlerin unuttuğu bir husus vardır ki esarete yüzyıllar boyunca boyun eğmemiş milletimizin Malazgirt, Çanakkale ve Sakarya gibi adını tarihe altın harflerle yazdırdığı zaferlerinin olduğudur.

Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya, minarelerden ezan sesleri yükselmeye devam ettikçe tarihe ismimizi altın harflerle yazdırmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle kıymetli ailelerini ise şükranla anıyor, milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Besni’de çeşitli okulların öğrencileri tarafından 15 Temmuz temalı şiirler okundu. Program hafta boyunca düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye öğrencilere ödül verilmesi, ilahi ve ney dinletisinin ardından son buldu.


Anahtar Kelimeler: TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ . YILINDA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor