15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ 7. YILINDA

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin yedinci yılında 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Besni’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

GÜNDEM 15.07.2023 22:12:00 0
15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ 7. YILINDA

Etkinlikler kapsamında ilk olarak merkez Haci Reşit camiinde tüm şehitler için mevlit okutuldu. Mevlit programının ardından Besni Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından sinema gösterisi yapıldı. Daha sonra hükümet konağı önünde 15 Temmuz Destanı temalı resim sergisi açıldı. Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 15 Temmuz Destanı temalı resim sergisine katılımcılar ilgi gösterdi.  Açılan sergide 15 Temmuz gecesi Türkiye’de ve Besni’de yaşananların yer aldığı görseller sergilendi.

Programın akşam etabında ise Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden hükümet konağı önüne kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından hükümet konağı önünde devam eden program saygı duruşu İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim tilaveti ve sala okunması ile başladı.

Programın açılışında konuşan Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre; “15 Temmuz bir milletin ağaya kalktığı gündür. 15 Temmuz bu milletin ikinci kez Kurtuluş Savaşı verdiği gündür. Allah’ın izniyle bundan sonraki süreçte de bu millet üstüne düşeni layıkıyla yerine getirip bu hainlere, dış mihraklara, terör unsurlarına müsaade etmeyecektir. Kahraman ordumuz her zaman milletinin yanında olmuştur, bundan sonra da milletinin yanında olacaktır, çünkü millette kahraman ordumuzun yanındadır. 

Besni halkının da o gün yaptıklarına hepimiz şahidiz. Bu meydanı doldurdular, her kesimden her sınıftan, siyasi görüş olmaksızın her partiden hemşerilerimiz buradalardı. Çünkü o gün vatan, devlet ve milli birlik ve kardeşlik günüydü. O gün Besni’de bir hadise olmadı ama olmuş olsaydı da eminim ki göğsünü tıpkı İstanbul’daki kardeşlerimiz gibi siper etmekten en küçük bir tereddüt duymayacaklardı. Cenabı Allah’ın izniyle bu memleket, bu millet bundan iki yüz üç yüz dünyaya nasıl adalette hükmetmişse inşallah o günlerine tekrar gelecek. Bu vesileyle kahraman Besni halkımıza gerek 15 Temmuz’da gerek ondan sonraki süreçte gösterdikleri vatanperverlikten dolayı da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Besni Kaymakamı Çağlar Partal ise; “ O gün kapkara bir gece ülkemizin üzerine çökmüştü. O gece FETÖ hainleri bu milletin, devletin imkanlarını kendilerinden bilerek zafere de yaklaştıklarını düşünerek milletin, devletin üstüne çöreklendiler. Tabi onların hesap etmedikleri bir durum vardı. Türk Milleti tarih boyunca ülkesinin bağımsızlığı tehlikede olduğunda ne şartta olursa olsun bir araya gelip gereğini yaparak milletin bağımsızlığını kurtarmıştı. 15 Temmuz’da da bu değişmedi ve bir kez daha gerçekleşti. Bizler de görmüş olduk ki aslında o milli mücadele ruhu zaman ne kadar geçse de milletin sinesinde taptaze duruyor. 

Esasa itibariyle darbe girişimi adı altında planlanan bir işgaldi. Belki küçük bir alanı bizlere bırakacaklardı, geri kalanı kafalarında tasarlamışlardı, belki yüz yıllık planlarına çok yakın olduklarına eminlerdi ancak o karanlık geceden parlak bir zafer Türk Milletinin oldu. Bu parlak zaferin bedelini ödeyenlere, şehitlerimize, gazilerimize saygılarımı sunuyorum.

Önümüzdeki zamanlarda da belki benzer girişimler olacaktır, bu topraklarda yaşamanın bedelini her zaman ödüyoruz hiçbir zaman da bedelden kaçmadık, kaçmayacağız. Çünkü bu ülkenin üzerinde planlar var bizde bunları yaptırmayacağız. Olağanüstü dönemlerde çok güzel bir birliktelik gösterip gereğini yapıyoruz ancak bundan sonraki dönemlerde de, Türkiye Yüzyılında da aziz milletimiz o kararlılığı göstererek ülkemizi ileriye taşıması gerekmekte. Bu konuda hepimize çok büyük görevler düşüyor. Çok çalışacağız, uyanık olacağız çünkü buradaki emeller hiçbir zaman bitmez. Nasıl Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de bunu dayattılar izin vermedik, 15 Temmuz’da bunlarda birisiydi. Ne mutlu ki milletimiz gereğini yaparak bu parlak geceye bizleri ulaştırdı. Ben başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.  

Konuşmaların ardından 15 Temmuz temalı şiirler okundu. Program, ilahi dinletisi, sinevizyon gösterimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı konuşması, sala okunması ve ikramların ardından sona erdi.

Haber Kaynak: Besni Ekspres Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ . YILINDA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor