16 DERSLİKLİ OKUL İÇİN YER TAHSİSİ YAPILDI

21. Besni Eğitim Bayramında gündeme gelen Yenikent´teki okul ihtiyacı sonrası elini taşın altına koyan hayırsever hemşerimiz Vakkas Kumral Besni´ye gelerek okul için tespit edilen yerleri inceledi. Kumral, 15 Temmuz Şehitler Mahallesi hayırsever hemşerimi

GÜNDEM 15.11.2019 09:29:59 0
16 DERSLİKLİ OKUL İÇİN YER TAHSİSİ YAPILDI

BESNİ´YE OLAN GÖNÜL
BAĞLARINI KOPARMIYORLAR

Daha önce olduğu gibi Besni´ye yine dışarda yaşayan hemşerilerimizden büyük bir eğitim desteği geldi. Besni dışında olmasına rağmen gönül bağlarını hiçbir zaman koparmayan işadamı hemşerimiz Vakkas Kumral, Yenikent bölgesindeki okul ihtiyacına 16 derslikli bir okul yapımı kararı alarak desteğini gösterdi.
Geçtiğimiz Salı günü Besni´ye gelerek Kaymakam Bedirhan İmamaoğlu ve Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ile birlikte, tespit edilen yerleri gezen hemşerimiz Vakkas Kumral 15 Temmuz Şehitler Mahallesinde tespit edilen yerde okul yapımına başlanacağını bildirdi.
Okul, her geçen gün nüfusu artan 15 Temmuz Mahallesindeki halen hem ilkokul hemde ortaokul olarak eğitim veren Tuğsuz Ali Ağa Ortaokulunun bitişiğindeki 6 dönümlük arsaya yapılacak. Okulun yapılmasıyla birlikte Tuğsuz Ali Ağa Ortaokul, yeni okul ise ilkokul olarak eğitim verecek. Arsadaki incelemeler sırasında açıklamada bulunan Kumral, okul yerini çok beğendiğini ve buradaki önemli bir açığı kapatacağına inandığını ifade etti. Besni´nin eğitime verdiği öneme değinen Kumral, okulun en kısa sürede tamamlanarak eğitime kazandırılması için elinden geleni yapacağını belirtti.

PROTOKOL ÖNÜMÜZDEKİ
GÜNLERDE İMZALANACAK

Okul için tespit edilen yerleri incelemelerinin ardından Besni İlçe Kütüphanesi ve Üzümlü Park içerisinde bulunan Merinos Münire Sümer Etnografya Müzesini gezen Vakkas Kumral, yetkililerden kütüphane ve müzenin durumu ile ilgili bilgi aldı.
Ziyaretleri kapsamında son olarak gazetemizi İstanbul´da yaşayan İşadamı hemşerimiz Şahin Akdoğan ile birlikte ziyaret eden Kumral, Besni ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Yayın Yönetmenimiz Şekip Önder ile görüşerek Okul hakkında bilgi veren Kumral; ?Besni´ye gelip, yaptıracağımız okul için tespit edilen yerlere baktık. Tuğsuz Ali Ağa İlköğretim okulunun yanındaki yeri beğendik. Kısmet olursa da kısa zamanda yapımına başlayacağız. Şuanda projeleri bitmek üzere önümüzdeki haftalarda protokol imzalayıp çalışmalara başlayacağız? dedi.
Kumral ayrıca, okul inşaatının tamamlanmasının ardından Halk Eğitim Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Kütüphaneyi bünyesinde barındıran bir kompleks binayı daha sonra Besni´ye kazandırmak istediklerini ancak şu anda önceliklerini Okulun biran önce bitirilerek Besni Eğitimine katılması olduğunu ifade etti.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor