19. Eğitim Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu yıl 19.´su düzenlenen Besni Eğitim bayramı resim sergileri, paneller ve konserlerle coşkuyla kutlandı. Besni dışından da çok sayıda hemşerimizin katıldığı Bayrama damgasını vuran ise İbrahim Erdemoğlu´nun Besni Üniversitesi konusundaki Paneli oldu. Er

GÜNDEM 10.10.2017 00:39:40 0
19. Eğitim Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu yıl 19.´su düzenlenen Besni Eğitim bayramı resim sergileri, paneller ve konserlerle coşkuyla kutlandı.  Besni dışından da çok sayıda hemşerimizin katıldığı Bayrama damgasını vuran ise İbrahim Erdemoğlu´nun Besni Üniversitesi konusundaki Paneli oldu. Erdemoğlu, Besni Üniversitesinden vazgeçmediklerini hükümet nezdinde sürekli gündeme getireceklerini söyledi.

Çelenk sunumu ve sergi açılışları

1998 yılından beri geleneksel olarak kutlanan Besni Eğitim Bayramının 19.´su düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayram ilk olarak Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törenin ardından Mehmet Erdemoğlu Parkı içerisinde düzenlenen kermes, resim, fotoğraf ve yöresel ürün sergilerinin açılışları gerçekleştirildi.

Açılışlara İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, BEV Başkanı Ali Balta, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Adana Besnililer Derneği Başkanı Av. A. Neşet Aytekin, Uşak Besnililer Derneği Başkanı Nuri Çimen, İzmir Besnililer Derneği Başkanı Veysel Önder, Ankara Besnililer Derneği Başkanı Av. İbrahim Bircan, CHP İlçe başkanı Hakan Kılınç, Belde Belediye başkanları, BEV Eski Başkanları, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, okul müdürler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

?Önceliğimizi ihtiyaç sahiplerine ve

Başarılı kız öğrencilere verdik?

Yapılan açılışların ardından yüzlerce vatandaş ve öğrencinin katılımıyla bayram yürüyüşü yapıldı. Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinden başlayan yürüyüş hükümet konağı önünde son buldu.

Yapılan yürüyüşün ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Programda ilk olarak konuşan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta; ?Toplumsal gelişimde kadınlarını geride bırakan bir toplum, medeniyet yarışında tek ayakla koşan maratoncu gibidir, kaybetmeye mahkumdur. 20 yıl önce kurduğumuz Besni Eğitim Vakfında önceliğini ihtiyaç sahibi ve başarılı kız çocuklarının oluşturduğu 3 binden fazla öğrenciye 4 milyon TL´den fazla burs verdik. Besni Eğitim Vakfı olarak, başarı burslarının yanı sıra Besni Meslek Yüksekokulunu ve Besni Eğitim Vakfı İlk Öğretim Okulunu açtık, okulları tamir ettirdik, okulların ihtiyaçlarını giderdik ve  başarılı öğrencileri ödüllendirdik. Besni Eğitim Bayramı vesilesiyle, Besni´mize alanında uzman bilim insanları, siyasetçiler, yazarlar, sanatçılar ve çok sayıda değerli şahsiyetler getirerek Besni´mizi tanıtarak onlara kültürel zenginliklerimizi anlattık?

 ?Vatanını, milletini, bayrağını seven

Bireyler yetiştirme amacındayız?

Besni Eğitim Vakfı hayatımızın her alanında eğitim eksikliğinin giderilmesine katkıda bulunarak çağdaş, demokratik, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı, vatanını milletini, bayrağını seven bireyler yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Vakıf olarak yapılan çalışmalarımız burada saymakla bitmez ama ihtiyaçlara göre elbette yetersizdir. Demek ki bize ve bize gönül verenlerin sayısının arttırılması gerekir. Öyleyse  dayanışma halinde olmalıyız. Sizlerin küçücük katkılarına ihtiyacı olan, çok büyük hayallerin sahibi çocuklarımız var. Lütfen onlara kulak verin. Çocuklarımızın hayallerinin gerçekleşmesinde sizin de katkınız olsun. Bu anlamda herkesten  destek bekliyoruz. Kapımız hepinize açıktır. Çünkü vakıf, dayanışma demektir, gönüllü katılım ve yardım demektir. Bütün bu bilgiler ışığında, geleneksel hale getirmiş olduğumuz, Dünya´da eşi ve benzeri olamayan Besni Eğitim Bayramımızın geçen sene  18´ncisini FETÖ Terör Örgütünün ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yapmış olduğu hain saldırı ve bu kapsamda ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar nedeniyle Adıyaman Valiliğimizin almış olduğu karar doğrultusunda kutlayamamıştık. Umarız Ülkemiz bundan sonra böyle sıkıntılı günler yaşamaz ve bu sene 19.sunu kutlayacağımız Besni Eğitim Bayramımızı gelecek senelerde de kutlamaya devam ederiz. Daima bizlere destek olan Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Milli Eğitim camiamız, öğrenciler ve öğretmenlerimiz, tüm sivil toplum örgütleri, Besni halkı ve tüm eğitim gönüllülerimizi, Besni Eğitim vakfı adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum? dedi.

Öztürk; ?Eğitim hizmetlerinin verimli bir şekilde

Yürütülmesinin gayreti içerisindeyiz?

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise; ?Malumdur dünyada bir kriz ve gerginlik var. Bu gerginliğin içerisine Türkiye´yi dahil etmeye çalışan dış güçler var. Onun için bize düşen, çok çalışacağız, gayret edeceğiz. Ülkemiz üzerinde oynana oyunları bozmak için hep birlikte yekvücut içerisinde mücadele edeceğiz. Bunun başka bir yolu yok. Biz hep birlikte Türkiye´yiz. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek Besni´yiz. Besnililer, Adıyamanlılar, üzerine düşen görevi yapacak. Türkiye üzerine oynanan bu oyunları hep birlikte elimizin tersiyle iterek daha güçlü bir Türkiye´nin sağlanmasını ortaya koyacağız.

Biz Besnililer olarak üzümümüz meşhur olduğu halde, Allah izin verirse on ikinci ayda da üzüm patentimiz sonuçlanmış olacak ve patentini almış olacağız. Birçok ünümüz varken, bu ünlerin önüne neden eğitimi koyduk? Eğitim her şeyin başı. Biz eğitimi sadece okullarda yapılan eğitim olarak değerlendirmiyoruz. Tarımdaki eğitimde bir eğitimdir, her alanda eğitimin gerekliliğine inanarak yolumuza devam ediyoruz.

Duamız ve gayretimiz Belediye olarak eğitim hizmetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesi için gayret içerisindeyiz.  Tüm okullarımızın spor tesisi, saha değerlendirmeleri, ihtiyaçlarıyla ilgili her zaman okullarımızın yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de eğitim hizmetlerinin en verimli bir şekilde devam etmesi için gayret ve çaba içerisinde olacağız? diye konuştu.

Gencer; ?Eğitimi en öncelikli

Konumuz halinde tutmaktayız?

Son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer ise; ?Eğitim gibi önemli bir konuyu gelenekselleştirerek bayram havasında kutlamak, Besni sevdalılarının eğitime ve çocuklarımıza verdiği önemin en iyi göstergesidir. Bugün bizlerin geleceğin Türkiye´sini oluşturacak çocuklarımıza almalarını sağlamaktır. Ülkemizin 2071 hedeflerine ulaşabilmesi eğitim alanında gerçekleştirdiği atılımlarla ve başarılarla mümkün olacaktır. Bizlerde bunun bilinci içerisinde ilçemizdeki çalışmalarımızla eğitimi en öncelikli konumuz halinde tutmaktayız. Değerli arkadaşlar, Besni denildiğinde tarihi kültürü sıcakkanlı ve misafirperver insanlarının yanında hayırsever işadamları akla gelir. Özellikle Besnili hayırsever işadamlarının ilçemizde yapmış oldukları okullar, yurtlar, camiler ve taziye evleri Besnili işadamlarımızın eğitime, ilçelerine, doğduğu topraklara ve hemşerilerine verdiği değerin en önemli göstergesidir? dedi.

2017´de Besni´ye 11 okul ve

136 derslik kazandırılacak

2017 yılının eğitimde sıçrama yılı olduğunun vurgusunu yapan Kaymakam Gencer şöyle devam etti; ?Daha önce yaptığım konuşmalarda da 2017 yılının Besni´de eğitim alanında yatırım yılı olacağını söyledim. 2014 yılında Erdemoğlu Holding tarafından temeli atılan ve 2018 yılında açılacak olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi bitmek üzere. Bu vesile ile Mehmet Erdemoğlu amcamızı rahmetle anıyorum. Bugünde kendisini hayırla yad ettiren oğulları tarafından ilçemizde bir çok hayır faaliyeti devam etmektedir.  Bunlardan en sonuncusu Ali Erdemoğlu tarafından daha önce müjdesi verilen Fen Lisesidir. Binanın projesi hazırlanmış olup kısa zaman içerisinde temeli atılacaktır. 16 derslikli olacak olan Merinos Ali Erdemoğlu Fen Lisesinin ilçemizde olduğu kadar, bölgemizde de projesi ve eğitim kalitesiyle adından söz ettirecek bir okul olmasını planlamaktayız. Bu fedakarlığı yapan işadamlarımız Ali Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu´na huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Değerli misafirler; 2017 yılı içinde toplamda 11 okul ve 136 derslik ilçemize kazandırılmaktadır. Bu sayı Besni tarihinde şimdiye kadar 1 yılda yapılan eğitim yatırımı rekorudur. Bu rakam toplam derslik sayımızın yaklaşık %20 artışı anlamına gelmektedir. Ayrıca buradan bir müjdeli haber daha paylaşmak istiyorum. Bir işadamımız tarafından 4 derslikli bir köy okulu yapımı sözü alınmıştır. Kasım ayında inşallah onunda protokolü imzalanacaktır. Bu yatırımlardan dolayı başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere, Adıyaman Valimiz Nurullah Naci Kalkancı´ya, Milletvekillerimize, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize ve iş adamlarımıza Besni adına teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından buradaki tören sona erdi.

?Spor ve Yaşam? Paneli

Bayramın ikinci günü yine Besni KYK Kız Öğrenci Yurdu Konferans salonunda ?Spor ve Yaşam? konulu panel düzenlendi. Milliyet Gazetesi Yazarı-TRT Programcısı Atilla Gökçe, Bloomberg TV Programcısı Fatih Kuşçu ve NTV Spor Programcısı Mehmet Ayan´ın konuşmacı olarak katıldığı panelde Türkiye´de sporun önemi ve yeri konuşuldu.

Bir çok spor dallarında Türkiye´nin yeri hakkında bilgiler veren panelistlere program sonunda plaket takdim edildi.

Bağış, ?Akraba Evliliklerinde Genetik Danışmanlığın Önemi? konulu konferansta konuştu

?Spor ve Yaşam? konulu panelin ardından Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Bölüm Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Haydar Bağış´ın konuşmacı olarak katıldığı  ?Akraba Evliliklerinde Genetik Danışmanlığın Önemi? konulu konferans düzenlendi.

Panelde Prof. Dr. Haydar Bağış, genetikte popüler konular, Hücre, Kromozom, DNA, Gen, Tek Gen Hastalığı, Akraba evliliği ve Akraba Evliliklerinde Genetik Danışmanlığın Önemi konularında konuşmasını gerçekleştirdi.

Hemşerimizi Prof. Dr. Haydar Bağış´a konferans sonunda plaket takdim edildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor