19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk´e Gazilik unvanı ve Mareşallik rütbesinin verildiği 19 Eylül Gaziler Gününün 98. Yıldönümü törenle kutlandı.

GÜNDEM 20.09.2019 09:10:47 0
19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Hükümet konağı önünde gerçekleşen programa ilçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Mavi Yıldız, Besni Belediye Başkan Vekili Halil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Çelenk koyma törenin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Mavi Yıldız yaptı.
Yıldız konuşmasında; ?Bugün, Asil Türk Milletinin bağımsızlığı ve kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret ve feragat ile canları pahasına mücadele eden kahraman gazilerimizin şeref ve şan günüdür.
Bu müstesna tarih aynı zamanda Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ?Gazilik unvanı ve mareşal? rütbesi verilişinin 98. Yıldönümüdür.
Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bayraklaşan kutsal vatan toprağına düşerken şanlı sancağımızı bükülmez bilekleriyle arşa kaldıran her şehidin, bu toprakları Türk Milletinin öz yurdu yaptığının bilincindeyiz. Milletimizin namus ve haysiyeti uğrunda, varlığımız, birliğimiz ve kardeşlerimiz için bedenlerini siper eden fedakar gazilerimizin, devletimizin temellerine en sağlam ve en kıymetli harcı kattıklarını asla akıldan çıkarmıyoruz.
Sizler ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve aydınlık geleceğimiz için canla başla mücadele ettiniz, hepimizin yürekten inandığı kutsal değerler uğruna savaştınız. Egemenliğimizi ve istiklalimizi savunmak için, Çanakkale´de, Kafkaslar´da, Kore´de, Kıbrıs´ta, terörle mücadelede ve 15 Temmuz´da gösterdiğiniz benzersiz cesaret, adlarınızı şanlı tarihimize altın harflerle yazdırmıştır. Böylece gazilik, milletimizin kahramanlığının, fedakarlığının ve vatanseverliğinin yaşayan destanı, gaziler ise bu destanı yazan kahramanların ta kendisi olmuştur. Bugün hürriyetimizin teminini sağlayan sizlerle ne kadar övünsek, ne kadar gurur duysak azdır. Milletimiz sizin fedakarlıklarınızı asla unutmayacaktır? dedi.
Program daha sonra kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor