19 MAYIS ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102´inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Besni´de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 19.05.2021 10:41:14 0
19 MAYIS ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Hafta boyunca yapılan kutlamalar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla son buldu.
19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Köse, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Barış Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, siyasi parti başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma törenin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 102´inci yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Adıgüzel; ?Atatürk, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet etmiştir. Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Cumhuriyete sahip çıkarak üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Milli mücadelemizdeki inanç, birlik ve beraberliğin her zaman örnek alınarak aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk genci ülkemizi en iyi şekilde nice 102. Yıllara taşıyacaktır.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize özellikle de siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayın ki; ?Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.? Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinmeyecek hiçbir sorun yoktur. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz? dedi.

Adıgüzel´in konuşmasının ardından Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi tarafından günün anlamına uygun şiir okundu. Daha sonra Besni Do-Kan Spor kulübü tarafından Muay- Thai, Step ve Aerobik gösterileri sergilendi.
gösterilerin ardından hafta boyunca düzenlenen çeşitli branşlardaki yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören ?GAP ile Köyler Sağlığına Kavuşuyor? Projesi kapsamında köy okullarına malzeme desteğinde bulunulmasının ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler: MAYIS ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor