19 MAYIS ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103’üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Besni’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 20.05.2022 13:14:00 0
19 MAYIS ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Hafta boyunca yapılan kutlamalar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla son buldu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Sait Cengiz Baba, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Köse, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Barış Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, siyasi parti başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma törenin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 103´üncü yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Adıgüzel konuşmasında; “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar için büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Adıgüzel’in konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından günün anlamına uygun şiir okundu. Daha sonra Halk oyunları ve Besni Do-Kan Spor kulübü tarafından Muay- Thai, Step ve Aerobik gösterileri sergilendikten sonra program sona erdi.

Aynı gün akşam ise Kongre Merkezi önünden Millet Bahçesine kadar fener alayı yürüyüşü düzenlendi.


Anahtar Kelimeler: MAYIS ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor