2-B-Kanunu Üzerine

GÜNDEM 16.01.2013 13:10:19 0
2-B-Kanunu  Üzerine

Yaşadığım Burunçayır Köyü’ne Tapu kadastro 1986 yılında geldi. Biz köylüler neyin nasıl yapılacağını bilmiyorduk. Bu kadastro ölçümleri yapılırken köyümüzün arazisinin neredeyse üçte ikisi tapulanma dışında  orman sahasına bırakılmış, o zamanlar komşu köylerde böyle bir ölçüm yoktu. Yıllar sonra komşu köylere kadastro girince gördük ki o köylerin bütün arazileri tapulanma içine alındı. Fakat bizden ayrılıp muhtarlık olan köylerin sınırları içinde kalan aynı adamın tarlasının ağaçlı yerine tapu verildi.

Fakat bizim köyün sınırında kalan kısmı, tamamı ağaçsız olduğu halde orman bölgesine kaldı. Bunun dışında daha bir iki aileyi besliyen sulu meyve bahçeleri de olan çiftlik sayılacak topraklar ve sürüp işlenen tarlalar imar edilen bağlar ve bir yanı hastalıktan dolayı harap kalan bağ harapları hepsi bu arazilerin 1986 yılında tapulanma haricinde kaldı. Bu arazilerin 1938 yılındaki kadastro ölçümünde atalarımızın üstüne kayıtları yapılmış ve bu kayıtlar Besni Özel İdaresinde mevcuttur.

Ben komşu köylerin tapuları yapılınca onların arazilerinin böyle çok arazilerin tapularını görünce bizimde mağduriyetimizin giderilmesi için bu Besni Ekpres Gazetesindeki köşemde dile getirmiştim. Çünkü bizler tapulanan yerdeki arazilerde olduğu gibi tapu dışında kalan arazilerinde emlak vergisini verdik hem de eski günlerin yokluk yoksulluğu içinde bin bir çileyle...

Sonra orman vasfını kaybetmiş arazilerin halka satılması için 2-B planı adında bir kanun çıktı.

Bu kanundan sonra 2010-2011 yıllarında bizim bu tapu dışında kalan orman vasfını kaybetmiş arazilerimiz orman müdürlüğü tarafından gezildi. Ama  ben şahsen bu arazilerin hak sahiplerine nasıl verileceğini bilmiyorum. 

Şimdi  basın yayın organlarında 2-B- planından yararlanmak isteyen hak sahiplerinin 28-1-2013 tarihine kadar baş vurmaları gerektiği haberleri yayınlanıyor.

Şimdi biz nasıl başvuracağız. Bizler atalarımızın emlak vergisini verdiği ve hatta sahiplik ettiğimiz arazileri biz başvurursak paraylamı alacağız yoksa harcırahını verip mi tapusunu alacağız bilemiyoruz. 

Başta Besni Tapu Müdürlüğümüz  ve Orman Bölge müdürlüğümüzden bize gereken bilgileri vermelerini bekliyoruz. 

Sonra kendisi hem de TBMM Tarım Komüsyonu üyesi olan sayın millet vekilimiz Mehmet ERDOĞAN başta Burun Çayır Köyü ve bizim gibi sorunu olan köylerin nasıl bir işlem yapmamız gerektiğinde bize bir yol gösterirse çok memnun oluruz.

En azından bir telefonla veya zamanı olursa yüz yüze görüşüp bilgilerini bekleriz.

Saygılarımla.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor