2. ve 3. Etap TOKİ’de Sorunlar bitmiyor...

GÜNDEM 15.12.2012 10:57:54 0
2. ve 3. Etap TOKİ’de Sorunlar bitmiyor...

 

3. Etap TOKİ konutlarına çıkan yolun çok dik olması ve bu gune kadar yeni bir yol için çalışma başlatılmaması mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Aralarında imza toplayıp durumu gerekli mercilere bildiren vatandaşlar, yetkililere yeni yol yapılması konusunda çağrıda bulundu. 3. Etap TOKİ Site Başkanı Ali Uçar ve Yardımcısı Mahmut Yiğit, gazetemize konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi.

3: Etap TOKİ Site Başkanı Ali Uçar; “Sitemizde çeşitli sorunlar var ve bunların en başında yolun çok dik olması bizi ve vatandaşları çok rahatsız etmektedir. Kış aylarının gelmesiyle birlikte buzlanma olayları fazlalaştı. Konutların yüksekte olması bu buzlanmaları daha da kolaylaştırmaktadır. Hastalar kepçe yardımıyla anayol üzerine indiriliyor ve araçlar siteye giremiyor. Engelliler bu konuda mağdur olmakla beraber büyük sorunlar yaşıyorlar.

Bu ulaşım sorunu ile ilgili, Belediyemize Site Yönetimi ve sakinleri olarak müracaatlarda bulunduk. Geçtiğimiz yaz yapılacağı söylendi ve hala yapılmadı. Bunun üzerine tekrar başvurduk ve Belediye İmar Planını beklediklerini söylediler. 

Daha geçtiğimiz günlerde sitemizde hırsızlık olayları yaşandı. Bu olayların yaşanmasındaki sebep, çevredeki aydınlatmaların arızalı olmasıdır. Bu sorunu çözmesi için AKEDAŞ’a dilekçe yazdık ve bundanda bir sonuç alamadık” dedi.

Ulaşım ve aydınlatmalarla ilgili sitenin problemleri konusunda açıklamalarına devam eden site başkanı Ali Uçar, çevre düzenlemesinin de yapılmadığını ve en kısa zamanda yetkililerin orada incelemelerde bulunması gerektiğini ifade etti. 

 

2. Etap TOKİ'de çatı

Rezaleti devam ediyor

 Yapıldığı günden beri sorunlar kenti olarak gündemden düşmeyen ve halen TOKİ ile mahkemelik olan 2. Etap TOKİ konutlarında Apartman sakinlerinin çatılar ile başları dertten kurtulmuyor. Mahalle sakinleri özellikle üst katlarda oturanların çok mağdur olduğu ve maliyetlerin çok yüksek olmasından dolayı ortak yapımda anlaşma sağlanamadığını dile getirirken çözümün tüm site çatılarının TOKİ tarafından yeniden yaptırılması noktasında  yetkililere özellikle milletvekili Mehmet Erdoğan'a düştüğünü söylediler. Konutlardaki rezaleti yerinde görmek için yetkilileri davet ettiklerini söyleyen mahallle sakinleri; “Devlete güvenmeyip kime güveneceğiz” derken bu durumdan duydukları  pişmanlığı dile getirdiler. 

Hiç bir şekilde değer kazanmayan 2. Etap Toki konutlarının bir çok blokta geri iade edilen dairelerin geçtiğimiz yıl ilçemizde barındırılan Van depremzedelerine tahsis edildiğini bu sene ise atıl vaziyette olduğu öğrenildi. 

 
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor