Bugün, 19 Mart 2024 Salı

20. EĞİTİM BAYRAMINA BAKAN İSTİYORUZ

20. Besni Eğitim Bayramı hazırlık toplantılarına katılmak için geçtiğimiz hafta Besni´ye gelen BEV Başkanı Ali Balta, STK temsilcileriyle yapılan toplantıyı ve ziyaretlerini gazetemize değerlendirdi. 20. Eğitim Bayramında Milli Eğitim Bakanını da görmek i

GÜNDEM 27.03.2018 09:54:40 0
20. EĞİTİM BAYRAMINA BAKAN İSTİYORUZ

Besni´de Kaymakam Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ile STK Başkanlarıyla yapılan toplantının ardından Adıyaman´da da bir dizi ziyaret yapan BEV Başkanı Balta, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat ve İl Başkanı Mehmet Erdoğan´ı ziyaret ederek hem bayram hakkında bilgi verdi hem de bayrama davet etti. 20 yıldır Besni Eğitim Bayramına Bakan düzeyinde katılım olmadığının altını çizen Balta, başta TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ve Adıyaman Milletvekillerinden 20. Eğitim Bayramına Milli Eğitim ya da Kültür Bakanının katılımının sağlanması için destek istedi.

Amacımız halkın bayrama

katılımını arttırmak

Gazetemizi Ziyaret ederek açıklama yapan Başkan Balta, Besni´de yapılan toplantının çok verimli geçtiğini, özellikle STK´lardan katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu söyledi. 28-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 20. Besni Eğitim Bayramı programının şekillenmesi ve katılımın arttırılması için bu yıl Besni´deki STK´lardan bir komisyon oluşturduklarını ve Bayram programının burada şekilleneceğini söyleyen Balta, amaçlarının Sivil Toplum kuruluşlarının Bayramda aktif görev alması ve halkın bayrama katılımını arttırmak olduğunu söyledi. Komisyonun, M. Nuri Tuğsuz başkanlığında çalışmalarına başlayacağını söyleyen Balta, Adıyaman ziyaretleri hakkında da bilgi verdi.

20. Eğitim Bayramında

Bakan görmek istiyoruz

Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat ve İl Başkanı Mehmet Erdoğan´ı ziyaret ederek Bayrama davet ettiklerini söyleyen Başkan Ali Balta, hazırlık çalışmaları hakkında da bilgi verdiklerini ifade etti. Burada, 20.´si düzenlenen Eğitim Bayramına bu güne kadar bir bakan gelmediğini söyleyen Ali Balta, TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın´dan Milli Eğitim Bakanı veya Kültür Bakanını Bayrama davet etmek için destek olmasını istediklerini söyledi. Önümüzdeki aylarda, Ramazan Bayramı sonrasında davet için randevu talep edeceklerini belirten Balta, Besni´den bir komisyon ile Ankara´ya gideceklerini söyledi.

Amaçlarının artık kurumsallaşmış ve kendini kanıtlamış olan 20. Eğitim bayramının daha coşkulu geçmesi için gayret ettiklerini söyleyen Balta, toplantıya katılan tüm STK temsilcileri ve muhtarlara da teşekkür etti.

Besni eğitim bayramı

Rüştünü kanıtladı

Başkan balta şöyle devam etti. ?Adıyaman´da bizleri sağ olsun AK Parti İl Başkanı Mehmet Bey de çok güzel karşıladı. Orada TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın Bey ve diğer milletvekillerimiz vardı. Onlarla da birer görüşme yaptık.

Orada ilgimi çeken bir şey vardı, Kahta Nemrut festivali diye bir festival yapmış eskiden. Üç kere yapmışlar, dördüncüsünü Adıyaman ile birlikte yapalım diye uğraşmışlar, ondan sonra Nemrut Festivali diye bir festival kalmamış, devamını getirememişler.

Şimdi biz orada dedik ki Adıyaman´da bu dört kere yapılmış, biz 20.´sini yapıyoruz, artık kendisini ispat etmiş bir bayram dedik. Bundan dolayı sizlerin katkılarını bekliyoruz diye söylemlerde bulunduk. Onlarda memnuniyetle kabul ettiler? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER