2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Okul sporları başladı

GÜNDEM 3.12.2013 15:25:00 0
2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Okul sporları başladı

Düzenlenen törene ilçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fethi Siner, misafirler ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Öğrencinin kişilik gelişimine hizmet etmeli”

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan seremoninin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Turaç yaptı. Turaç konuşmasında; “Okullarımız arasındaki sportif müsabakalar  yaparak öğrencilerimizden sadece şu anlamları daraltıp dört duvar arasındaki basit bir eğitim anlayışından uzaklaştırıp genel manada öğrencinin kişilik gelişimine hizmet edecek şekilde onu ruhen bedenen rahatlatacak şekilde faaliyetlere yer vermek istiyoruz. Bu amaçla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimize kendi aralarında rekabet hükmünü geliştirecek sportif müsabakalardaki centilmenlik ruhunu ortaya çıkaracak yarışmalar tertip etmek istiyoruz. Bu amaçla okullarda egzersiz yapan öğretmenlerimiz yıl boyunca değişik kategorilerde takımlar hazırlıyor ve hazırladıkları takımlarda yapılacak o müsabakalarda bir birleri ile yarışıyor böylece öğrencilerimiz sporda var olmamız gererken centilmen ruhu kazananı alkışlama tebrik etme ruhunu kazanmış bulunuyorlar. Bu faaliyetlerde görev alan okul müdürlerine, takımlarımızı hazırlayan beden eğitimi öğretmenlerimize, takımlarda görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. “ dedi.

“Ulusal düzeyde de başarılar bekliyorum”

Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz; “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi bizim geleceğimiz sizlerin omuzlarında biz sizlerle var olacağız. Sizler bizim göz nurumuzsunuz geleceğimizsiniz göz bebeklerimizsiniz. Dolayısıyla Milli Eğitim Müdürümüzün de bahsettiği gibi sadece sizlerin sınıflarda eğitim almanız bizim için tek başına önemli değil. Böylesi sportif müsabakalarla kendinizi geliştirmeniz de gerçekten bizler için çok önemli ve eğitim öğretim faaliyetlerinin tamamlayıcı bir unsuru. Bu anlam da bu sene yapılacak program da 596 tane lisanslı öğrencilerimiz müsabakalara katılacak. Bu müsabakalarda hiçbir öğrencimizin burnu kanamadan müsabakaların bitmesini diliyorum. Burada önemli olan birincilik olmadığı bilinci ile hareket edip, centilmence mücadele etmenizi rica ediyorum. Centilmenliğin kazanılmasını istiyoruz. Müsabakalar sonunda yalnız il düzeyinde kalmamayı, ulusal düzeyde de başarılar elde edilmesini diliyor, başarılar diliyorum.” dedi.

“7 branşta, 596 lisanslı sporcu katılacak”

Turnuvanın başlama vuruşunu İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç tarafından yapıldı. Açılış maçı Mehmet Erdemoğlu Anadolu Lisesi ile Besni Ticaret Meslek Lisesi arasında yapıldı. Maçı Mehmet Erdemoğlu Anadolu Lisesi 5-1’lik skorla sahadan galip ayrıldı.

Futsal, Futbol, Voleybol, Masa Tenisi, Basketbol, Oryantrik ve Satranç olmak üzere 7 branşta, 596 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek müsabakaların Nisan ayı ortalarında son bulması planlanıyor.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor