2013 LYS’de Besni’den 343 öğrenci Üniversitelere yerleşti. Turaç çağrı yaptı...

GÜNDEM 12.08.2013 15:01:01 0
2013 LYS’de Besni’den 343 öğrenci Üniversitelere yerleşti. Turaç çağrı yaptı...

 

 “3,5 puanlık artış başarı getirdi”

2013 LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok aile sevinç yaşadı. Sonuçları bir açıklama ile değerlendiren İlçe Milli Eğitim müdürü Hüseyin Turaç, ek yerleştirme olmadan üniversite 343 öğrenci gönderdiklerin belirterek, “2013 üniversiteye yerleşme sonuçlarına göre ilçemizde önemli oranda artış gerçekleşti. Özellikle Matematik ve Fen gurubu derslerde meydana gelen net artışı öğrencilerimizin Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) puanlarında ülke genelindeki artış ortalamasına göre MF’de 3,34, TM’de 3,98 puanlık bir artışın gerçekleşmesini sağladı. Yarım puanlık bir artışın dahi yüzlerce öğrencinin üstünde yer almayı sağlayan mevcut sınav sisteminde ortalama 3,5 puanlık artış öğrencilerimizin genel başarı sıralamasının yükselmesini sağladı. Buna paralel olarak ta öğrencilerimizden daha fazla sayıda öğrencimiz dört yıl veya daha fazla öğrenim süresi olan fakültelere yerleştiler. Yerleşilen fakültelerin kalitesi yükseldi. Birinci yerleştirme sonucunda ulaştığımız sayı geçmiş yıllarda ek yerleştirme ile birlikte ulaşılan sayıdan daha fazladır. Önümüzdeki günlerde yapılacak ek yerleştirmelerle birlikte bu sayı daha da artacaktır.”

“Sponsorların desteği öğrencileri motive etti”

“Elde edilen başarının gerçekleşmesinde okul idarelerimizin, öğretmenlerimizin fedakâr çalışmaları ile velilerimizin bizlere olan desteği büyük rol oynamıştır. Emeği geçen her arkadaşımıza kutsal emeğinden dolayı teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz. Bununla birlikte her alanda ve her zaman en büyük desteğimiz olan MERİNOS sponsorluğunda yapılan deneme sınavlarının ve Besni Eğitim Vakfı BEV sponsorluğunda her denemeden ve YGS’den sonra yapılan ödüllendirmenin payı büyük olmuştur. Belediyemiz öğrencilere dağıttığı kitaplarla eğitime destek olmuştur. Bu nedenle ilçemizin gururu olan MERİNOS’a ve Besni Eğitim Vakfı Yönetimine, eğitim alanında yapılan yarışmaların ödül sürecinde sponsor olan SAFYÜN’e, Besni Belediyesine ve karşılaştığımız her sorunu, her engeli aşmamızda bizden desteğini esirgemeyen sürekli olarak eğitime pozitif katkı sağlayan milletvekilimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

BEV eğitimin üzerinden elini çekmemiştir

“Bu yılın önemli bir kazanımı da Besni Eğitim Vakfı’nın yıl boyunca Besni’deki eğitim faaliyetlerinden elini çekmemiş olmasıdır. Vakfımız yıl boyunca küçük onarımlardan öğrenci ödüllendirmelerine kadar birçok alanda bizlere destek olmuş periyodik olarak yapılan değerlendirme toplantıları ile eğitimle ilgili görüş ve önerilerini bizimle paylaşmıştır.

İdari anlamda yaptığımız her çalışmada bizlere kolaylık göstererek, eğitimle ilgili her konuyu birinci önceliği yaparak bizlere destek olan sayın kaymakamımıza destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Desteğin devam etmesini bekliyoruz”

“Eğitim camiası olarak il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün önderliğinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde ulaşılmış olan bu güzel sonuçtan dolayı sevincimizi tüm Besni halkı ile paylaşmak istiyoruz. Eğitimin bir süreç olduğu bilinci ile önümüzdeki günlerde bu ekip ile daha büyük başarılara ulaşacağımızı temenni ediyoruz. Bu başarının devamı için bugüne kadar bize gösterilen desteğin devam etmesini bekliyoruz.

Okullarımızdan Sadece 2013 yılında mezun olan öğrencilerimizin üniversitelere dağılımını gösteren tablo aşağıdaki gibidir.”

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor