Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

21. Eğitim Bayramı Hazırlıkları başladı

Dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliği taşıyan ve bu yıl 21.´si düzenlenecek olan Besni Eğitim Bayramı hazırlıkları başladı. Hazırlıklar kapsamında Besni´ye gelen BEV Heyeti bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

GÜNDEM 2.08.2019 11:12:56 0
21. Eğitim Bayramı Hazırlıkları başladı

1998´den bu yana kutlanan Besni Eğitim Bayramı´nın bu yıl 21.´si düzenlenecek. Bu yıl 27-28-29 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Eğitim Bayramı´nın hazırlıkları başladı. Hazırlıklar kapsamında Besni´ye gelen Besni Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Bağış, Yönetim Kurulu üyesi Bekir Güneşhan, Genel Sekreter Tülay Kurtugil ve eğitim gönüllüleri Asıl Öcal ile Selvi Öcal bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretler kapsamında Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut´u ziyaret eden BEV Heyeti bayramın daha coşkulu geçmesi için il protokolünü bayrama davet etti.

Daha sonra Besni´de bir dizi ziyaret gerçekleştiren BEV Heyeti bu kapsamda gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Bu yıl 21.´si düzenlenecek olan Besni Eğitim Bayramı´nın önemine değinen Besni Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Bağış; ?2019 yılı için düzenleyeceğimiz Besni Eğitim Bayramında neler yapabiliriz bunları değerlendirmek için Besni´deyiz. Bu anlamda Besni Ekspres Gazetesini ziyaret ettik. Kendileri son 20 yılda düzenlenen Besni Eğitim Bayramı etkinliklerinde hem yazılarıyla, hem haberleriyle bir değer kattılar. Onun için yeni yönetim olarak biz teşekkür ediyoruz.

Bu yıl ki Eğitim Bayramında da yine yapacağımız etkinliklerle ilgili önemli katkıları olacağına inanıyorum. Biz medyanın gücüne her zaman inanıyoruz.
Bu seneki Eğitim Bayramıyla ilgili planladığımız şeyler arasında üç tane panel, resim sergisi ve bazı konserler olacak. Ayrıca farklı etkinliklerde de bulunmak istiyoruz. Bu etkinlik arasında da Besni´nin eğitimine değer katacak, ortak bilincini yükseltecek konular üzerinde duruyoruz. Örneğin bir Atatürkçü Düşünce Derneğinin düzenleyeceği ve bizimde katkıda bulunacağımız ?Atatürk Sergisi? olabilir. Yine sanat etkinlikleri içinde gençlerin, öğrencilerin dikkatini çekecek bazı sanatsal faaliyetler yaparak onların toplantılara karşı daha fazla ilgilerini çekmeyi amaçlıyoruz. Yine konserlerle gençlerin ve Besnililerin dikkatini çekecek etkinlikler düşünüyoruz.

Besni Eğitim Vakfı olarak Besni´deki diğer temsilcilerimizle beraber Besni Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Yine kaymakam beyle görüştük. İl protokolü kapsamında ise Adıyaman Valisi, Adıyaman Üniversitesi Rektörü ve diğer STK´larla da görüşmelerimiz devam ediyor? dedi.
Daha sonra Besni Kültür Kafede Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle toplantı yapan BEV Heyeti, 21.´si düzenlenecek Besni Eğitim Bayramıyla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER