23. Besni Eğitim Bayramına doğru?

Bu yıl 23.´sü kutlanacak olan Besni Eğitim Bayramına geri sayım başladı. 24-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bayram birbirinden değerli konuklarla dolu dolu geçecek. Eğitim Bayramı ile ilgili açıklamada bulunan BEV Başkanı Andan Sabak v

GÜNDEM 16.09.2021 20:34:00 0
23. Besni Eğitim Bayramına doğru?

DOLU DOLU BİR PANEL SÜRECİ

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Besni Eğitim Bayramının 23.´sü için geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta 24 Eylül Cuma günü başlayacak olan bayramda birbirinden değerli konuklar Besni´ye gelerek belirli konular üzerinde paneller verecek.

Bayramın içeriği ile ilgili açıklamada bulunan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Andan Özbay Sabak bir öğretmen ve vakıf tarihinin ilk kadın başkan olarak duyduğu heyecanı dile geteridi.

Sabak ayrıca dopdolu ve donanımlı konulardan oluşan bir program hazırladıklarını ifade ederek eğitim bayramı programının hazırlanmasında desteklerinden dolayı Besni Kaymakamı Nazlı Demir´e, Belediye Başkanı Sayın E. Mehmet Emre´ye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel´e, basın mensuplarına, öğrenci ve öğretmenler ile diğer tüm sivil toplum kuruluşları temsilcilerine teşekkürlerini iletti.

ÖĞRETMEN OKULLARI MODELİ ÇALIŞTAYI

BEV Başkanı Sabak konuyla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü; ?Moderatörlüğünü Öğretmen ve Sanayici Mehmet Kaban´ın yapacağı öğretmen okulları modeli çalıştay sunumunda, geçmişi 1848´li yıllara dayanan ve ülkemizde çocuklarımızın eğitimi için mihenk taşı kabul edilebilecek nitelikteki öğretmen okullarının ve geçmişten günümüze öğretmen olma süreçleri anlatılacak. Köy enstitüleri modelinden esinlenilerek oluşturulan ve 6 aydır süren çalışmaların aktarılacağı çalıştayda eğitimde ulaşılacak başarının, öğretmen yetiştirme sürecinin niteliği ve yeterliliğiyle bağlantılı olduğu, eğitimin ana omurgası olan öğretmenlerin, eğitimi planlayan ve sırtlayan en önemli unsur oldukları konularında görüş alış verişlerinde bulunulacak?

TOPLU AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Yine bayramda hayırsever hemşerilerimiz tarafından Besni´ye kazandırılan yapıların açılışının gerçekleştirileceğini aktaran Sabak; ?Ülkemizde eğitim ve kişisel gelişim alanında akla ilk gelen sayılı isimlerden Prof.Dr. Sayın Üstün Dökmen´ in Besnimize gelmesinin, bilgi ve deneyimlerini paylaşmasının Besnimiz ve gençlerimiz için çok güzel bir şans. Üstün Dökmen´in bayramımıza katılımıyla bayram programının daha da güçlendi.

Forbes dergisinin yayınladığı ülkemizin ilk 500 zengini sıralamasında 8´nci sırada yer alan kıymetli hemşerimiz Sayın İbrahim Erdemoğlu´nun, BEV Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Şaban Çağıran´ın moderatörlüğünü üstleneceği panelde, başarıya giden yolda edindiği tecrübelerini ve başarı hikayesini anlatacak.

Sayın İbrahim Erdemoğlu´nun eğitim bayramına teşriflerinde, Ali Erdemoğlu Fen Lisesi, Ali Erdemoğlu Sağlık Evi, SASA Mehmet Erdemoğlu Kreş ve Çocuk Gündüz Bakım Evi, Mehmet Erdemoğlu Köprüsü ve Mehmet Erdemoğlu Taziye Evinin açılışlarını yapacağı, yine Besni ilçemizde yaptıracakları yüksek okul, fakülte lojmanı, ilkokul, anaokulu ve Anadolu lisesi temel atma törenlerinin de yapılacağı belirtildi. Eğitime ve memleketimize katkılarıyla gönüllerde taht kuran Erdemoğlu ailesinin Besni Eğitim bayramında yapacağı toplu açılış ve temel atma törenleri hemşerilerimizin de yoğun ilgisiyle yapılacak?

BAYRAM İÇERİĞİNDEN KISA KISA

BEV Başkanı Andan Sabak açıklamalarını şöyle tamamladı; ?Bayram programında ayrıca Şire pazarında Besnimizin alamet-i farikalarından olan Besni üzümü, pestili ve fıstığının sergileneceği bir açılış yer almakla birlikte Erdemoğlu ailesi tarafından tüm hemşerilerimizin davetli olduğu yemek programı, Kaymakamımız Sayın Nazlı Demir´in katkılarıyla gerçekleştirilecek Türk Sanat Müziği dinletisi bulunmaktadır. ?Besni´de Fıstık Üretiminin Geleceği? konulu panel, başarılı öğrencilerimize Besni Eğitim Vakfı tarafından ödül verilmesi, yine gelenekselleşmiş hale gelen Besni Lisesi pilav günü yer alacaktır.

Şair Aşık Fani´nin şiir kitaplarını imza günü ve Ressam Ebru Kaleağası´nın resim sergisi, AFYOL ve BEFSAD tarafından düzenlenecek olan fotoğraf sergileri hemşerilerimizin ve sanata gönül verenlerin katılımlarıyla zenginleşecektir.

Eğitim bayramına, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da katılacaklardır.

Yine bayram için aramızda olacak konuklarımızdan; hemşerilerimiz CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya da Besni´de olacaklar.

Eğitim Bayramı 26.09.2021 Pazar günü Kızılin köyünde kahvaltı ve tekne turu yapıldıktan sonra tamamlanmış olacaktır" dedi.


Anahtar Kelimeler: Besni Eğitim Bayramına doğru

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor