23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. Yıldönümü ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Besni´de düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 23.04.2021 09:59:43 0
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE  ÇOCUK BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Çelenk sunum töreninin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mustafa Baba İlkokulu öğretmenlerinden Mehmet Ballı; ?Türk Milleti bundan tam 101 yıl önce egemenliği alenen eline almış kaderi üzerinde tek söz ve yetkiye sahip olduğunu göstermiştir. Onun için Türk tarihinde önemli bir gündür 23 Nisan 1920. Ordusu dağıtılmış, yurdu işgal edilmiş, başsız kalmış bir milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeniden toparlanma, ayağa kalkma, yurduna ve geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür bugün.

Bu itibarla 23 Nisan 1920 Türk tarihinin nirengi noktası, kritik ve stratejik bir dönümü, olağanüstü dönemidir. Ankara´da açılan ilk meclis son yurdumuz üzerindeki kara bulutları dağıtmış, katılaşan umutsuzluğu, kemikleşen kötümserliği silip atmıştır. Millete en iyi hizmetin verilebilmesi, devlet idaresinde milletin en iyi şekilde temsil edilebilmesi bu zorlu dönemlerde ancak milli hakimiyetin kurulmasıyla mümkün olduğu anlaşılmıştır.

Bu fikre yürekten inan Atatürk´ün ?Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır; Oda Milli egemenliktir´ sözleriyle özetlediği büyük değişimin doğum günüdür 23 Nisan.

İşte böylesine önem arz eden bir günü o çok sevdiği çocuklara bayram olarak armağan eden Atatürk´ün ?Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve istikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz´ sözleriyle güven duyduğu bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak siz çocuklara bu özel günü bayram olarak kutlamak yakışır elbette.

Atatürk´ün izinde, şanlı tarihimizden güç alarak yarınlara umutla yürüyün. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık, her gününüz bayram olsun? dedi.

Daha sonra Besni Eğitiminde Niteliğin Artırılması Projesi (BENAP) kapsamında düzenlenen resim ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor