Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

23´ÜNCÜ BESNİ EĞİTİM BAYRAMI TARİHİ BELLİ OLDU

Bu yıl 23´üncüsü düzenlenecek olan Besni Eğitim Bayramının kutlama tarihi belli oldu. Eğitim Bayramı paydaşlarının aldığı karara göre bayram bu yıl 24-26 Eylül tarihleri arasında kutlanacak. Dolu dolu bir bayram olacak Besni Eğitim Bayramında bu yıl bir b

GÜNDEM 26.08.2021 18:22:04 0
23´ÜNCÜ BESNİ EĞİTİM BAYRAMI TARİHİ BELLİ OLDU

Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Andan Sabak Özbay, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ve Besni Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılan toplantılar sonucunda 23´üncü Eğitim Bayramının 24-26 Eylül 2021 tarihinde Besni´de fiili olarak yapılması kararlaştırıldı.
Toplantıda Andan Sabak Özbay, KaymakamNazlı Demir, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ve sivil toplum kuruluşu başkanlarına teşekkür ederek bu yıl pandemi koşullarına rağmen güzel bir eğitim bayramı düzenleyeceklerini dile getirdi. Bayram programının önümüzdeki günlerde yayınlanacağını ifade eden Başkan Sabak program akışı ile ilgili olarak Eylül´ün ilk haftası Yönetim Kurulundan üyelerle Besni´ye geleceklerini belirtti.
Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Çağıran´da, yaptığı açıklamada; "Koronavirüs riski ortadan kalkmadı bu nedenle Kaymakamımız Sayın Nazlı Demir´in de her fırsatta hassasiyetle dile getirdiği şekilde, bayram boyunca kontrollü bir şekilde davranılması gerekiyor, mesafe kurallarına uyarak, maskelerimizi takarak bayramın en coşkulu bir şekilde kutlanacak" dedi.
Öte yandan bayramda, İbrahim Erdemoğlu ile esnaflık kültürü, Besni Eğitim Vakfınca yürütülen Öğretmen Okulları Modeli Çalıştay önerisi, fıstık üretimi ve ekonomisine ilişkin bilimsel çalışma sonuçları panelleri ile Prof. Dr. Üstün Dökmen yer alacak. yine geleneksel hale gelen Besni Lisesi Pilav günü de etkinlikler içeresende yer alacak. Etkinlikler içeresende hemşerimiz, Halk Ozanı Aşık Fani de kitapları için imza günü düzünleyecek.
Bayram Programında ayrıca hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni eğitimine kazandırılan Fen Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu Ek binası ve diğer toplu açılışlara yer verilecek. Eğitim Bayramı, üçüncü gün Kızılin´de kahvaltı ve tekne turu yapıldıktan sonra son bulacak.
Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle Besni´de fiili olarak yapılamayan Besni Eğitim Bayramı, zoom programı üzerinden yapılan toplantılar şeklinde düzenlenmişti.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER