24. BESNİ EĞİTİM BAYRAMINA DOĞRU

.

GÜNDEM 17.09.2022 17:42:00 0
24. BESNİ EĞİTİM BAYRAMINA DOĞRU

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ile Besni Eğitim Vakfı tarafından organize edilen ve bu yıl 24’üncüsü kutlanacak olan Besni Eğitim Bayramının kutlama programı belli oldu. Her kesime hitap eden çeşitli etkinliklerle dolu dolu bir eğitim bayramı bizleri beklerken etkinliklere vatandaşların ilgisinin büyük olması bekleniyor.

HER KESİME HİTAP EDEN ETKİNLİKLER VAR

Bu yıl 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında 24’üncüsünü kutlayacağımız Eğitim Bayramı yine zengin bir içerik ile önemli konukları ağırlayacak. Bu kapsamda Besni Eğitim Vakfı 3 gün sürecek olan bayramın kutlama programını paylaştı.

Programa göre bayram 30 Eylül Cuma sabahı saat 09:00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Hükümet Konağı önünde son bulacak yürüyüşün ardından Atatürk anıtına çelenk sunumu ve protokol konuşmaları ile devam edecek olan bayramda daha sonra Kapalı Pazar yerinde yöresel ürün tanıtımları yapılacak.

Buradaki yöresel ürün tanıtımının ardından saat 13:30’da gazetemiz başyazarı Hasan Emre ile Besni Sohbetleri programı ile tüm Besnililer geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarak anılarını tazeleyecek. Hasan Emre’nin ardından ise fotoğraf sanatçısı Özgür Yücelt ile söyleşi, Şair Fikret Kuşçooğlu ile şiir dinletisi ve hemşerimiz Bahadır Kaleağası ile “Dünya, Türkiye, Besni – Küresel Değişimin yönü ve Yerel Kalkınma” konulu panel düzenlenecek.  Bayramın birinci günü akşam saat 21:00’da başlayacak Devlet Halk Dansları Topluluğunun gösterisi, Özgür Nurşani ve Tuncay Okutan konserleriyle son bulacak.

OKUL AÇILIŞI, CAMİ AÇILIŞI VE BİLAL SONSES KONSERİ

Bayramın ikinci günü ise etkinlikler hız kesmeden devam edecek. İlk olarak saat 11:00’da Küçük Sanayi Sitesi içerisinde yapımı tamamlanan Merinos Mustafa Rabuş Camiinin açılışı törenle yapılacak. Buradaki açılışın ardından Eski Besni Meslek Yüksekokulu içerisinde verilecek öğle yemeğinin ardından hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni eğitimine kazandırılan Aysel Erdemoğlu Anadolu Lisesinin açılışı yapılacak.

Açılışın ardından ise Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’in konuk olacağı Şiir ve Müzik dinletisi düzenlenecek. Buradaki etkinliğin ardından ise geleneksel hale gelen ve artık Eğitim Bayramı ile bütünleşen Besni Lisesi Pilav günü yapılacak.  Gündüz düzenlenen etkinliklerin ardından ikinci gün akşam Besni Şehir Stadyumunda saat 21:00’da başlayacak olan Latif Doğan ve Bilal Sonses konserleriyle Besnililer müziğe doyacak. Eğitim Bayramı 2 Ekim Pazar sabahı Millet Bahçesinde verilecek olan kahvaltı ile son bulacak.

Öte yandan bayram boyunca devam edecek olan imza günlerinde Gazetemiz Başyazarı Hasan Emre’nin yeni Kitabı da Besnililere tanıtılacak.


Anahtar Kelimeler: . BESNİ EĞİTİM BAYRAMINA DOĞRU

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor