30 AĞUSTOS ZAFERİ 99. YILINDA

Milletimizi yok etmek isteyen işgalci güçlere karşı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığında 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan Büyük Zafer´in 99. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Besni´de çelenk sunumu ve tebriklerin kabulüyle kutlandı.

GÜNDEM 30.08.2021 13:14:52 0
30 AĞUSTOS ZAFERİ 99. YILINDA

Hükümet konağı önünde düzenlenen çelenk sunum törenine Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlyas Yarımağa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Kara, Besni Askerlik Şube Başkanı Kıdemli Üstçavuş Mavi Ayyıldız, belde belediye başkanları, STK Temsilcileri, Oda Başkanları, Siyasi Parti Başkanları, kurum ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Atatürk Anıtı´na çelenk bırakıldı. Törende günün anlam ve önemine binaen konuşan Besni Askerlik Şube Başkanı Kıdemli Üstçavuş Mavi Ayyıldız; ?Kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekun bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydandan da Ulu Önderinin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin günümüze kadar yansıyan çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur ve bu sonuçların günümüze de yansımakta olduğu gözlenmektedir. Bu zaferle Türk Ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk´ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askerleriyle değil milletiyle topyekun olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır.

30 Ağustos Zaferi, Türk Ordusuna ?Silahlı Kuvvetler Günü´ olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azim ve kararlı komuta kademesiyle dostların ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır.

Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor şükranlarımızı sunuyoruz? dedi.

Çelenk sunum töreninin ardından Besni Kaymakamı Nazlı Demir kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.


Anahtar Kelimeler: AĞUSTOS ZAFERİ YILINDA

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor