Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

30 Ağustos Zaferi´nin 97. Yılı

İstiklal Savaşının en önemli muharebelerinden olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos Zaferi´nin 97. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Besni´de de düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 30.08.2019 10:34:44 0
30 Ağustos Zaferi´nin 97. Yılı

Hükümet Konağı önünde yapılan törene Besni Kaymakam Vekili ve Tut Kaymakamı Yunus Kızılgüneş,  İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Uçar, Askerlik Şubesi Başkan Vekili Asteğmen Mehmet Nacak, Besni Belediye Başkan Vekili Osman Dutlu İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Kurum ve Daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları katıldı.

Törende Atatürk anıtına, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Askerlik Şubesi Başkan Vekili Asteğmen Mehmet Nacak yaptı.

Nacak konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?Türk Milletinin hürriyet ve İstiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos Zaferi ile vatanımız ve milletimizin aydın, mutlu ve müreffeh geleceği garanti altına alınmıştır.

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 97. Yıldönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk Ordusunun mensubu olmaktan gurur duyuyoruz.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz? dedi.

Besni Kaymakam Vekili ve Tut Kaymakamı Yunus Kızılgüneş hükümet konağı önünde tebrikleri kabul ettikten sonra tören sona erdi.


Anahtar Kelimeler: Ağustos Zaferi Yılı
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER