Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

3000 FidanToprakla Buluştu

Türkiye geneli 81 ilde 2023 noktada gerçekleştirilen fidan dikme kampanyasıyla 11 milyonun üzerinde fidan toprakla buluştu. Kampanya kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gönderilen 1500 fidan Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesi

GÜNDEM 13.11.2019 10:32:32 0
3000 FidanToprakla Buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 11 milyon fidan dikimi kampanyasına olan ilgi sınırları aştı. ?Geleceğe Nefes? kampanyası kapsamında başlatılan fidan dikimi Besni´de dahil olmak üzere 2023 noktada yapıldı. Gönderilen 3 bin fidanın bin 500´ü Fakülte alanına geri kalanı ise şehrin çeşitli yerlerine dikildi.
Saat 11.11 itibariyle başlanan fidan dikimi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesi kampüs alanında gerçekleştirildi. Fidan dikim törenine İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Manaf Manaflı, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Emre; ?Toplum olarak Hassasiyet göstermemiz gerekiyor?
Törende konuşan Belediye Başkanı E. Mehmet Emre; ?Şuan ki bulunduğumuz an itibariyle yeşillendirmenin çok gerisindeyiz. İnşallah bu gibi kampanyaların çoğalmasıyla beraber ülkemizdeki ağaç yetiştiriciliğinde daha güzel şeyler yaşayacağız.
Ağaç önemli bir husus. Sadece görüntü itibariyle değil aynı zamanda deprem, heyelan gibi afetler noktasında da insanlığa faydası olan bir bitkidir. Dolayısıyla toplum olarak biraz daha hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bu etkinlikten dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, şuan burada bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum? diye konuştu.

İmamoğlu; ?Ağaçta, Gençlikte geleceğimizdir?
Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ise; ?Bugün güzel ve anlamlı bir günde bir araya geldik. Başlatılan proje kapsamında bugün Türkiye genelinde saat 11:11 itibariyle ağaç dikim kampanyası başlatıldı. Bizde bu kampanya için Üniversitemizi seçtik. Çünkü ağaçta gençlikte geleceğimizdir. Şimdi biz ilk olarak ağaç yetiştiriyoruz daha sonra da bu ağaçların gölgesinde geleceğin mühendisleri, işletmecileri, belki daha da sonra ülkemizi idare edecek nesiller yetişecek. Buna katkısı olan tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah yıllar burada herkesin bir dikili ağacı olacak? dedi.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar ellerindeki fidanları toprakla buluşturdu.


Anahtar Kelimeler: 3000 FidanToprakla Buluştu
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER