352 dekar alanda Bağcılıkta yapılacak

GÜNDEM 22.11.2013 08:45:05 0
352 dekar alanda Bağcılıkta yapılacak

 

Proje faydalanıcılarına yönelik olarak 12.11.2013 tarihinde Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı yapılarak, çiftçilere projenin ihale ve uygulama aşamaları hakkında bilgiler verildi. 

%70 devlet destekli , %30 çiftçi katkısı ile yürütülecek olan proje sonunda ilçemizde yaklaşık 352 dekar bağ alanı (30 Çiftçi) Yüksek Telli Terbiye Sistemine geçmiş olacak. Bağcılıkta bu sistemin kullanılması ile verim ve kalitedeki artışın yanında bölgemizde serpene adı verilen orman envalinin kullanımına da son verilecek.


Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada “Özellikle dağ köylerimizde serpene temini için çiftçilerimiz ormana zarar vermekte iken bu sistem ile bunun önüne geçilecektir. Üzüm yetiştiriciliği ilçe ile özdeşleşmiş olduğundan Besni üzümü tanınmış ve ün yapmış bir çeşit olarak litaratüre geçmiştir. Besni İlçemizin tarihi gibi eskiye dayanan Besni üzümü yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, verim ve kalitenin artırılmasına yönelik olarak yapılan bu çalışma çiftçilerimize sistemin kurulması için maddi destekte sağlayacaktır. Bu sistemin ilçede yaygınlaştırılması ve diğer yetiştiricilere de örnek teşkil etmesini temenni eder çiftçilerimizin ürünlerinin bol ve bereketli olmasını diliyoruz.” denildi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor