464 adet alt gelir konutu Başbakanlıkta onay bekliyor

GÜNDEM 12.08.2013 12:40:09 0
464 adet alt gelir konutu Başbakanlıkta onay bekliyor

Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’da birkaç gündür Besni’de esnafı ziyaret ediyor. Gazetemizi de ziyaret eden Erdoğan Kurumların yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Gazetemiz Sahibi Orhan Önder’i ziyaret eden Erdoğan, Kayaardına TOKİ tarafından alt gelir grubu aileler için 464 adet konut yapılacağını, Başbakanlıkta onay beklenildiğini söyledi.

100 TL Taksitle 464 adet konut yapılacak

“Evi olmayan yeşil kartlı fakir vatandaşlarımıza 27 yıl vadeli aylık 100 Tl.lik taksitlerle, 2+1 konutların yapılması ile ilgili yer tespit çalışmalarımızda büyük bir aşama kaydettik. Şimdi Kayaardın da, yeni hastanemize yakın bir bölgede, 464 adet konutun yapımı ile ilgili Aile Bakanlığı ve Toki arasında ki görüşmelerimiz devam ediyor. Bu bölgeye 24 derslikli ilköğretim okulu, ticaret merkezi ve bir camide dahil edilecek. Bu sosyal donatıların fakir konutlarla yapılması ile ilgili Başbakanlık onayını beklemekteyiz. Buda 1 – 2 ay sürebilir. Daha sonra Aile Bakanlığı Toki’ye gönderecek, Toki’de proje çalışmalarına başlayacak. Yani Besni’de fakir 464 vatandaşımıza aylık 100 TL. taksitle evleri yapıp teslim edeceğiz inşallah”

Duble yol çalışmaları 1 ay içerisinde başlayacak

3 gündür Besni merkezdeki esnafları ziyaret ettiğini söyleyen Erdoğan, Besni OSB altyapı ihalesi birinci ihale iptal edildiğini ikinci ihalenin ise 20 Ağustos’ta yapılacağını belirtti. Duble yol çalışmaları konusunda ise Erdoğan, “Adıyaman yol ayrımı, Terbizek’ten Araban ilçesine kadar olan 65 km. duble yol 17 Temmuzda ihalesi yapıldı, inşallah herhangi bir itiraz falan olmazsa 1 ay içerisinde başlarlar diye ümit ediyorum.” 

300 kişilik yurdun proje çalışmaları tamamlandı

300 kişilik Yüksek öğrenim öğrenci yurdunun yapımı için işlemlerin TOKİ’ye devredildiğini söyleyen Erdoğan önümüzdeki ay ihalesinin yapılacağını ifade etti.

Toprak Mahsulleri Ofisindeki 10 bin tonluk deponun bitmek üzere olduğunu açıklayan Erdoğan, “50 tonluk mısır kurutma tesisimiz de bitmek üzere. Burayı da yerinde ziyaret ettik, önümüzdeki dönem içerisinde arzu ediyoruz ki bu 10 bin tonluk deponun üzerine biraz daha ilave edelim.”

 

Köylerdeki yol çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Mehmet Erdoğan, son olarak, “Besni Ekspres Gazetesi’ne de bir nezaket ziyaretinde bulunalım dedik, sizleri de ayrıca yapılan bu çalışmaları, kamuoyunun hassasiyetini yansıtma noktasındaki düşüncenizden ve çalışmanızdan dolayı sizlere de teşekkür ederiz.” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor