Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

5 Yeni Ambulans hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından biri Besni´ye olmak üzere Adıyaman´a gönderilen 5 yeni ambulans düzenlenen törenle hizmete başladı. Düzenlenen teslim töreninde konuşan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, sağlıkta Adıyaman´ın ihmal edilmediğini vurguladı.

GÜNDEM 15.09.2017 17:53:10 0
5 Yeni Ambulans hizmete girdi

Ambulans sayısı 52´ye ulaştı

Sağlık Bakanlığı tarafından biri Besni´ye olmak üzere Adıyaman´a gönderilen 5 yeni ambulans düzenlenen törenle hizmete başladı. Düzenlenen teslim töreninde konuşan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, sağlıkta Adıyaman´ın ihmal edilmediğini vurguladı.

Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen ambulans teslim törenine Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü Mustafa Kutlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Öz, 112 Acil Servis Başhekimi Osman Küçükkelepçe ve sağlık çalışanları katıldı. 

5 ambulansın Sağlık Bakanlığı tarafından kente gönderildiğini ifade eden Vali Kalkancı, "Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize 5 yeni ambulans tahsis edilmiş bulunuyor. Böylelikle 47 ambulans sayımız 52´ye çıkmış olacak. 15 yıl önce 3 olan ambulans sayımız 47´den 52´ye çıkması yüzde 18-18 arttığı anlamına gelir. Bu durumda bizim Adıyaman´da acil müdahalelerde her türlü müdahalede hiçbir sıkıntımızın kalmadığını hizmetlerinde artarak devam edeceğini sağlık bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Sağlıkta ihmal edilmiyoruz

Adıyaman´ın sağlıkta ihmal edilmediğini vurgulayan Kalkancı, şöyle devam etti; ?İlimizi sağlık hizmetleri konusunda ihmal etmiyor. İhtiyacımızı hatta ihtiyacımızdan fazlasını bize tahsis ediyor. Bildiğiniz gibi bu ambulanslar 5 yıl görev yaptıktan sonra ilk müdahale aracı olmaktan çıkartılıp yerlerine yenileri tahsis ediliyor. Bu araçlarımızda müdahale aracı olarak merkez, Kahta, Besni, Gölbaşı, Gerger, Sincik, ilçelerimize tahsis edeceğiz. İnşallah tabi şu dilek şu niyetle hastamız olmasın ambulansa ihtiyaç olmaması dileğiyle ama bu hayatın bir gerçeği bu hizmetleri yerinde zamanında karşılamamız gerekiyor. Hayırlı hizmetlere halkımızın hizmetinde müdahaleyi en iyi şekilde sağlık çalışanların çok eğitimli arkadaşlarımız, bilinçli eğitimli arkadaşlarımız, kendileri çok fedakâr çalıştı, bizzat ben şahit oldum, hayırlı uğurlu olsun. Ambulansları halk sahiplerine veriyoruz"

Kış şartlarına hazırlıklıyız

Adıyaman´ın kış şartlarına hazırlıklı olduklarını belirten Kalkancı, "Bizim şuan 3 tane paletli ambulansımız var. Sizin dediğiniz kış şartlarının zor olduğu yerlerde ambulansımız var. İhtiyaç olursa yenisini talep ederiz. 3 tane ambulansımız var, şart değil orada olması, ihtiyaç halinde başka yerlere de kullanabiliriz. Naklederek 3´den fazlaya ihtiyaç olursa biz onu sağlık bakanlığımızdan talep ederiz. Adıyaman´da herhangi bir aksaklığa, herhangi bir imkânsızlıktan kaynaklanan sebebiyet vermeyeceğiz. Biz bu işin arkasındayız, sağlık teşkilatımızda her zaman bu konuda son derece titiz çalışıyor, inşallah öyle bir ihtiyacımız olmayacak. Uçak ambulans herhalde her zaman hizmet veremiyor. Talep ediliyor, en yakın Diyarbakır´da var, 15 dakikada geliyor. Uçak ambulansla çok acil müdahale gereken durumlarda o takdirde takip ederiz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeni ambulansların anahtarları protokol üyeleri tarafından sağlık personellerine teslim edildi.

 


Anahtar Kelimeler: Yeni Ambulans hizmete girdi
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER