Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

500 iSTiHDAM HEDEFi iÇiN MiLYONLUK SöZLEŞME

Geçtiğimiz Aralık ayında Besni OSB´ye kurdukları tekstil fabrikasıyla üretime başlayan Mega Polietilen, mevcut yatırımın içinde Ekim ayında tamamlanması planlanan boyahane tesisi için DMS Dilmenler Makine ile 2,5 Milyon Euro´luk sözleşme imzaladı. Tesisin

GÜNDEM 20.03.2021 10:31:35 0
500 iSTiHDAM HEDEFi iÇiN MiLYONLUK SöZLEŞME

Aralık ayında makine kurulumunun tamamlanmasıyla OSB´de üretime başlayan Mega Polietilen A.Ş. çalışmalarına hız verdi. Şirketin Besni´deki yatırımının içerisinde olan boyahane tesisi için çalışmalarını sürdüren Mega Polietilen geçtiğimiz günlerde DMS Dilmenler Makine ile yaklaşık 2,5 Milyon Euro´luk sözleşme imzalandığını KAP´a bildirdi.
Yapılan sözleşme ile ilgili şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ?Firmamızın orta ve uzun vade yatırım planları doğrultusunda Adıyaman Besni Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika yerleşkesi 2020 Aralık ayında başlayan faaliyetlerine devam etmektedir.
Yönetim Kurulumuzun, Adıyaman - Besni fabrika yerleşkesinde 2021 Ekim ayında tamamlanması beklenen, aylık 900 ton işlem kapasiteli kumaş boya ve apreleme işi üzerine tesis kurulması ve 80 milyon TL maliyeti olacağı öngörülen yeni yatırım için 6. Bölge kapsamında yeni bir yatırım teşvik belgesi alınması için Alfa Global Danışmanlık A.Ş. firmasına yetki verilmesine karar verdiği, 25.02.2021 tarihli özel durum açıklamamız KAP´ da duyurulmuştu. Yatırım teşvik belgesi kapsamında, tesisin makine parkurunu oluşturmak adına DMS Dilmenler Makine ve Sanayi Ticaret A.Ş. ile yaklaşık 2,5 Milyon Euro değerinde sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu tutarın tamamının özkaynaklar ile finanse edilmesi öngörülmektedir. Siparişi verilen makine ve teçhizatın Eylül/Ekim 2021 tarihine kadar teslimi ve fabrikamıza kurulması beklenmektedir? denildi. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER