6 YAŞINDAKİ ADIYAMANLI ÖĞRENCİ MATEMATİKTE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Adıyamanlı öğrenci Hayat Güven, Uluslararası bir sınav olan Caribou Contest sınavında tüm sorulara en hızlı şekilde doğru cevap vererek Dünya 1.si oldu.

EĞİTİM 10.12.2021 09:38:00 0
6 YAŞINDAKİ ADIYAMANLI ÖĞRENCİ MATEMATİKTE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Kanada Merkezli 18 Ülkenin katıldığı Caribou Contest,tüm dünyada ve tüm derecelerde 71432 öğrencinin katılımıyla yapılan Caribou Contest K-1 seviyesinde (1.sınıf öğrencileri) toplam 2168 öğrencinin yarıştığı sınavda, Adıyamanlı öğrenci Hayat Güven, verilen tüm İngilizce matematik sorularına en kısa sürede ve tüm sorulara doğru cevap vererek Dünya 1.oldu. Hayat Güven, 12 Kasım tarihinde yapılan Caribou Contest matematik sınavında cebir, aritmetik, sayma, geometri, örüntü ve desen bölümlerinden oluşan bu sınavın tüm sorularına doğru cevap verdi.

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda dünya birincisi olan öğrenci ve öğretmenlerini tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen elde edilen sonuçtan kendilerinin de gururlandıklarını söyledi.

Öğrencilerin uluslararası yarışmalarda başarı göstermesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Gönen; “Uluslararası Caribou Contest Matematik Yarışması'nda kendi yaş grubunda dünya birincisi olan öğrencimiz Hayat Güven ile gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizi akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel olarak yetiştirmek önceliğimizdir. Bu sebeple hem bireysel hem de kitlesel başarıları önemsiyoruz” ifadelerini kullandı


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor