80 ÖĞRENCİ İLKLERİ YAŞIYOR

T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 2017 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Adıyaman Valiliğine sunulan ve Bakanlıkça uygulanmaya değer bulunan Besni Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının yürüttüğü ?Okumaya Hangisinden

GÜNDEM 29.03.2018 12:35:13 0
80 ÖĞRENCİ İLKLERİ YAŞIYOR

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ?Okumaya Hangisinden Başlasam II Projesi? kapsamında 27 Mart 2018 Salı günü Merkez, Belde ve köy liselerimizde halen öğrenci durumunda olan 1 Şehit yakınımız, 1 gazi yakınımız ile 53 Yetim ve 25 öksüz öğrencimiz olmak üzere toplamda 80 öğrencimiz Gaziantep´ten Ankara´ya uçarak geziye başladılar? dedi.

Kaymakam Gencer; ?Bu proje kapsamında Cumhuriyet´imizin temellerinin atıldığı Ankara şehrimizde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebedi istirahatgahı Anıtkabri, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Çankaya Köşkü´nü, Cumhurbaşkanlığı Külliye´sini, Kızılay Meydanı´nı, Taceddin Dergâhını, Hamam Önünü, Hacı Bayram Camii ve Türbesini ziyaret edeceklerdir. 1 gece Ankara´da konaklayarak Çarşamba günü Osmanlı´ya başkentlik yapmış Bursa´da Osmanlı Devletinin kurucusu Orhan Gazi ve Osman Gazi´nin Türbelerini ziyaret ederek Tophane´yi ve Cumalıkızık köyü ile tarihi Ulucamii´ni ziyaret edeceklerdir.

1 gece Çanakkale Konaklamasından sonra 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 103. yıl dönümüne özel olarak Kurtuluş Savaşımızın şan ve şeref ile dolu olduğu kadar büyük acıların da yaşandığı Çanakkale´de ise Truva Atı, Seyyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, Tabyalar, Abide Ziyareti, Kanlı Sırt, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Alçıtepe Köyü, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı Siperleri, Çimenlik Kalesi ve Müzesi, Nusret Mayın Gemisini göreceklerdir.

2 gece İstanbul konaklaması sürecinde ise Cumhuriyet tarihimizin temeli olan Osmanlı´ya başkentlik yapmış dünya mirası İstanbul ilimizde ise Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Eyüp Sultan Camii, Pierre Loti Tepesi, öğrenci gurubuna özel 3 saatlik yemekli boğaz turu, Panorama 1453 Müzesini  bizzat yerinde görerek yaşananları bilgili ağızlardan dinleyeceklerdir? diye konuştu.

Projede her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüklerini dile getiren Gencer; ?Bu 4 ilimizde ki tarihi ve kültürel mekânları TUREB kokartlı her ilin ayrı profesyonel rehberleri eşliğinde gezeceklerdir. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz 4 gece boyunca 5 yıldızlı otellerde konaklayarak İstanbul´dan Gaziantep´e yine uçakla döneceklerdir. Proje kapsamında öğrencilerimiz 14 mekânı panoramik, 40 mekânı bizzat yerinde ziyaret edeceklerdir. Proje kapsamında uçak bedellerinden, konaklamaya, müze girişlerinden sigorta ve yemek bedellerine kadar tüm masraflar proje kapsamında karşılanacaktır. Hatta her öğrencimize proje kapsamında günlük harçlık da verilecektir.

En ince detayların düşünüldüğü bu anlamlı projede emeği geçen Proje Koordinatörümüz Yaşar Gülten hocam başta olmak üzere onun ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum? dedi.

 


Anahtar Kelimeler: ÖĞRENCİ İLKLERİ YAŞIYOR

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor