81 İLDE EŞ ZAMANLI KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü kapsamında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla 81 ilde eş zamanlı yapılan ?Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, izleme ve değerlendirme? toplantısı Besni´de Kaymakam Nazlı

GÜNDEM 25.11.2020 11:12:36 0
81 İLDE EŞ ZAMANLI KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

Besni Sosyal Hizmet Merkezi Konferans salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Nazlı Demir´in yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kasap, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Canlı, İlçe Müftüsü Mehmet Ünsal, Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan, kurum ve daire amirleri ile kurum personelleri katıldı.

Toplantıyla ilgili bilgi veren Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Hasan Sabak; ?Kadına yönelik şiddetin en önemli insan hakkı ihlallerinden biri olması, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Bakanlığının birlikte çalışması sonucunda 75 maddeden oluşan ?Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı? hazırlanmış ve bu plan doğrultusunda ?Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün artırılmasına dair protokol imzalanarak ciddi bir seferberlik başlatılmıştır? dedi.

Besni Kaymakam Nazlı Demir başkanlığındaki toplantıda daha sonra 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele gününün önemi, içinde bulunduğumuz pandemi süreci ile birlikte artan boşanma olayları ve aile içi şiddetin en aza indirgenmesi, KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) uygulamasının tanıtımı ile farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmala konuları ele alınarak çözüm öneri görüşüldü.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor