Kızılin’in yolu yıllardır neden yapılmıyor?

.

GÜNDEM 25.11.2022 08:30:00 0
 Kızılin’in yolu yıllardır neden yapılmıyor?

Besni’nin en çok araç trafiği olan köy yollarının başında gelen Kızılin -Besni arasındaki yaklaşık 40 km yol, keskin virajları ve darlığı ile yıllardır alarm veriyor. Kızılin’in bölgenin turizm merkezi olması adına çeşitli projeler ve çalışmalar yapılırken, ziyaretçi araçları ile tur otobüsleri bu yolda sağlıklı bir şekilde nasıl seyredecek? Bölge halkı da yıllardır yetkililerden yaklaşık 30 bin nüfusun kullandığı yolun bir an önce yapılmasını talep ediyor.

BİNLERCE ARAÇ BU YOLDAN BESNİ’YE GELİYOR

Her yıl onlarca kazanın meydana geldiği aşağı yazı olarak tabir edilen ve on binlerce nüfusu ilçemize taşıyan Kızılin-Beşyol-Üçgöz, Besni yolu artık trafik yoğunluğunu kaldırmıyor. Birçok yerinde tek şeride düşen ve keskin virajları bulunan yaklaşık 40 km’lik yolun acilen genişletilmesi gerekiyor. Yol çevresinde bulunan onlarca köydeki binlerce vatandaş, köy minibüsleri, okul servisleri ve özel araçlarıyla sabah Besni´ye gelip akşam köylerine dönüyor.  Neredeyse Gaziantep yolu kadar trafik yoğunluğu bulunan yol da geçtiğimiz yıllarda küçük düzeltmeler yapılmasına rağmen bu yol artık Trafik yoğunluğunu kaldırmıyor. Trafik yoğunluğu ve sık sık yaşanan kazalar da göz önüne alındığında yolu kısmi olarak düzeltmek yerine en az 2 şerit olacak şekilde genişletilmesi ve keskin virajlar ile kör noktaların da ortadan kaldırılması gerekiyor.

KIZILİN’E BU YOL YAKIŞMIYOR

Kıyısında bulunan Fırat nehri ile vatandaşların gözdesi olmaya başlayan Kızılin’in turizm merkezi olması için bir takım proje ve çalışmalar başlatıldı. Bunlar arasında Lavanta Projesi, İskele projesi, tekne turları gibi önemli çalışmalar bulunuyor. Yine içerisindeki nehri ile su sporlarının önemli parkurları arasına girmeye aday olan Kızılin’in yolu artık artan yoğunlukla beraber alarm vermeye başladı. Çalışmaların ve projelerin bitmesiyle ziyaretçilerin ve sporcuların daha çok gelmesi ihtimali ile darlığı ve keskin virajları bulunan Kızılin yolu büyük kazalara davetiye çıkaracak cinsten. Turizm merkezi olma yolunda ilerleyen ve her gün binlerce aracın kullandığı bu yolun yıllardır neden hala yapılmadığını merak eden bölge halkı da yolun bir önce yapılarak bölgeye kazandırılması konusunda çağrıda bulundu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor