Su Gözü ve Değirmen Çayı Tabiat Parkı Olmaz mıydı?

GÜNDEM 30.01.2015 09:10:40 0
Su Gözü ve Değirmen Çayı Tabiat Parkı Olmaz mıydı?

milletvekilleri ve milletvekili adaylarının hizmet akdine almalarının sağlanması yönünde çaba sarf edeceğim ve Besnililer olarak çaba sarf edeceğiz. Eğer çabalarımız değer bulursa isteklerimizin mutlaka seçimlerden önce yerine getirilmesini isteyeceğiz, diğer geçmiş zamanlarda olduğu gibi seçim karargâhlarında seçim üstü konuşulup unutulmasını istemeyeceğiz. 

Bu yazıyı tekrar yayınlıyoruz,  çünkü Besni’nin çehresini değiştirecek önemli bir proje ayrıca bu proje yeşil Besni projesiyle bütünleşerek daha çok önem kazanacaktır.

Milli park olacak Geyik dağında yaratılacak mükemmel bir yeşil alanın yanı sıra, birçok canlı türlerini içinde barındırarak doğaya harika bir güzellik katacaktır. Ayrıca su gözü ve değirmen çayı arasındaki alanlar bu proje sayesinde kat kat değer kazanacak bölgenin cazibe merkezi olacaktır. Bizim değirmen çayının bir benzeri olan Antalya ilinin Alanya ilçesindeki Dim çayıdır, Dim çayı Alanya’da turizmin çekim merkezi durumundadır. 

Haydi, şimdi ciddi şekilde konuya hep beraber sahip çıkalım diyerek 15 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan yazımı tekrar bilgilerinize sunuyorum. 

Besni Evliya Çelebinin seyahatnamesinde cennetten bir köşe olarak anlatılır. Bu cennet gibi ilçemizin güzelliklerini değerlendirmede gerekli çalışmaları ve gayreti göstermediğimizi düşünmekteyim. Bu konuda Besni’liler olarak hepimizin bihaber davrandığına kanaat etmekteyim.

Tarih 27 Ocak 2007 dönemin milletvekilleri Şevket GÜRSOY ve Mahmut GÖKSU beraberinde Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürü M. Kemal YALINKILIÇ, Milli parklar Şube Müdürü Hüseyin TARİN, Av ve Yaban Hayatı Koruma Daire Başkanı Yaşar TÜKLEŞ, Sulak Alanlar Yönetim Şube Müdürü Yusuf CERRAN Besni’deler.

Konukları dönemin Belediye Başkanı İbrahim ÖZTÜRK ve o zaman AKP İlçe başkanı olan Şimdiki Milletvekilimiz Mehmet ERDOĞAN kalabalık bir vatandaş gurubu ile karşılayarak ilçemize teşrif ediyorlar.

Milli parklar Genel Müdürü ve beraberindekiler, ilçemiz sınırları içerisindeki su gözü mevkiinden değirmen çayına kadar olan alanı Milli Park haline getirmek amacıyla incelemelerde bulunuyorlar.

Bu ziyaret esnasında Belediyeyi ziyaret eden heyet kaymakamlığı da ziyaret ettikten sonra su gözünü ve mevcut alanı beraberindekilerle ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü M. Kemal YALINKILIÇ o gün yaptığı açıklamada bu bölgenin çok güzel bir alan olduğunu ve Milli Parklara Bağlı Tabiat Parkı olması yönünde karar vereceklerini söylüyor. 

Bu konu ile ilgili olarak haberler o günkü yerel gazetelerde yer almıştı. Ben de bu gün Besni Ekspres gazetesinin arşivlerinden konuyu araştırdım.

Umutlanmıştık ama unutuldu gibi bu güzel projede sümen altı edildi sanıyoruz. Hâlbuki dönemin Milletvekili Mahmut GÖKSU ve bu ziyaretin Besni için tarihi bir fırsat olduğunu söyleyen dönemin Belediye Başkanı İbrahim ÖZTÜRK konuyu belli yerlere kadar takip etmişler ama maalesef sonu getirilememiştir.

Besni ile ilgili bu proje ile beraber o zaman Gölbaşı İnekli ve Azaplı Göllerinin de Milli park olması için çalışma yapılacağı açıklanmıştı. Bu gün buranın Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı olduğunu görüyoruz.

17 Kasım 2012 tarihinde ilimizi ziyaret eden Orman ve Su işleri Bakanımız ilimize 17 müjde ile geldiğini belirtmiştir.

İlimizi ziyaret eden Bakanımızdan bu projemizin müjdesini beklerdik ama maalesef unutulmuşuz yada hatırlatan olması için çaba gösteren yok bu konuları. 

Sayın vekillerimiz ve Sayın vekilimiz Mehmet ERDOĞAN sizi Besnililer olarak seviyoruz lütfen bu konuya bir el atın, bakın bakanımız ilimizi ziyaretinde diyor ki, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün de Adıyaman ilimize iki müjdesi bulunmaktadır. Bunlardan biri, Nemrut Dağı Milli Parkında kilitli parke yol yapımı, manzara seyir noktası yapımı ve çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların hizmetine sunulması, ikincisi ise, Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkına kır gazinosu yapılacaktır.

Sayın Vekilim bu iki müjdeyi gelin üç edelim Su Gözü ve Değirmen Çayının Tabiat Parkı olması için adım atalım.

Bu konuda Besni’deki Sivil Toplum Örgütlerini, Siyasi Parti Başkanlarını, vatandaşlarımızı ve Besni’deki belediyelerin başkanlarının bir araya gelerek bir platform oluşturup konunun takipçisi olmalarını acilen gerekli görmekteyim.

Besni’nin bu şartlarda üvey evlat gibi bir konuma düştüğünü hissetmekteyim. 

Besni sevdalıları; bir şeyler yapalım bu gün bizlerin yaşadığı bu cennet ilçemizi yarınlara daha güzel yaşanılabilir bir yer olarak bırakalım. 

Herkese selam ve saygılarımla…

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor