ABD´nin Kudüs Kararına Protesto

Amerika Birleşik Devletlerinin Kudüs´ü İsrail´in Başkenti ilan etmesi kararını Besni İslami Dayanışma Platformu basın açıklaması düzenleyerek protesto etti.

GÜNDEM 10.12.2017 18:39:06 0
ABD´nin Kudüs Kararına Protesto

?Kudüs Özgür olana dek alanlardayız?

Cuma namazı çıkışı Besni Haci Reşit Camii avlusunda yapılan basın açıklamasına Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve siyasi parti başkanları katıldı. İslami Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını yapan Mahmut Akdoğan; ?Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´ın hukuksuz, korsan Kudüs açıklaması insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir.
İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz.

Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan bu kararın toplumlar arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunun için asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. Bunu gören tarihsel gerçeklerini bilen ve dünya üzerinde yaşanan bu zulümlere itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak bizler zalim ve müstekbirlere ihtarda bulunmak üzere toplandık.

?Kudüs tüm insanlığındır?

Dünyanın gözlerinin içine baka baka, fütursuzca Müslümanların ilk kıblesi Peygamberler diyarı Efendimizin (S.A.V) imamet merkezi Miraç ve İsra durağımıza leş kargası gibi üşüşmeye kalkışanlar bilsin ki, Kudüs tüm insanlığındır.

Kudüs´ü işgal eden Siyonist İsrail´e destek veren ABD´ye ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte tüm insanlığa dönük bu ihtarımızın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanın ortak mirası ve özgürlük Kudüs´ün hakkı iradesini haykırmak için buradayız.

Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa´nın selamını alıyor, Kudür ve Aksa´nın İslam´la kucaklaşması için hep birlikte haykırıyoruz.

Ey Kudüs! Sana söz veriyoruz; seninle özgürleşip seninle dirilinceye kadar meydanlarda senin soluğun ve senin haykırışın olacağız. Platform olarak bizler, emperyalistlerin ağa babası olan Amerika´nın almaya çalıştığı bu kararı asla kabul etmiyor, tel´in ediyoruz? dedi.


Anahtar Kelimeler: Kudüs Kararına Protesto

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor