A.C. Yamazaki Ailece Okuyor

A.C. Yamazaki Ortaokulu tarafından hazırlanan ?Yamazaki Ailece Okuyor? Projesi kapsamında öğrenci velileri çocuklarıyla birlikte kitap okuyor.

GÜNDEM 31.03.2017 08:28:31 0
A.C. Yamazaki Ailece Okuyor

A.C. Yamazaki Ortaokulu tarafından hazırlanan ?Yamazaki Ailece Okuyor? projesi kapsamında veliler çocuklarıyla birlikte kitap okudu. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen okuma etkinliğiyle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını belirten Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe İşitmen, bu alışkanlığın kazandırılmasında önemli faktörün aileler olduğunu söyledi.

Öğrencilere aileleriyle birlikte kitap okuma imkânı sunarak daha kolay öğrenmeleri için okul müdürlüğü ile böyle bir proje hazırladıklarını aktaran İşitmen, velilerin de projeye karşı duyarlı olduklarını kaydetti.

Geleneksel olarak düzenlenen okuma etkinliğine her yıl katıldığını ifade eden öğrenci velisi Filiz Kılınç; ?Çocuklarımla birlikte her yıl katılıyoruz. İki çocuğum var bu okula giden. Çok güzel bir faaliyet, anne-çocuk ilişkisini de artıyor. Onlarla beraber bizde okuyoruz? dedi.

Bu tür projelerin artarak devam etmesi gerektiğini belirten öğrenci velisi İbrahim Coşar ise; ?Küçüklere örnek olması bakımından çok güzel hazırlanmış özel bir proje ve bu projeyi destekliyorum. Bu tür projelerin Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlükleri nezdinde ilköğretim okullarında ve daha yukarı okul seviyelerinde daha planlı, programlı bir şekilde yapılması çok iyi olacaktır? diye konuştu.

Çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasında ailelere büyük görevler düştüğünü söyleyen öğrenci velisi Murat Değirmenci ise; ?Öncelikle A.C. Yamazaki Müdürlüğü ve öğretmenlerine böyle bir proje hazırladıkları için teşekkür ediyorum.

Çocukların kitap okuma alışkanlıklarının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu alışkanlığın kazandırılmasında da en büyük rolün anne-babalara düştüğünü düşünüyorum. Yapılan etkinliği sadece okulda kalmasını da istemiyorum. Her velinin de evlerinde bu tür etkinlikleri devam ettirmesinin faydalı olacağını düşünüyorum? dedi.


Anahtar Kelimeler: Yamazaki Ailece Okuyor

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor