Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Adana Besnililer Derneğinde 8. Olağan Kongre heyecanı

Adana Besnililer Derneği geçtiğimiz Cumartesi günü 8. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut başkan Avukat Neşet Aytekin oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Kongrede açıklamada bulu

GÜNDEM 30.03.2021 16:30:23 0
Adana Besnililer Derneğinde 8. Olağan Kongre heyecanı

ADANA´DA 8. KONGRE HEYECANI

Adana Besnililer Derneği geçtiğimiz hafta sonu 8. Olağan Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Dernek binasında yapılan kongre saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Divanın oluşturulmasıyla devam eden kongrede divan başkanlığına Mustafa Çakallı, katip üyeliklerine ise Ahmet Emre ve Emircan Koç seçildi. Daha sonra kongrede Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporları okunarak ibraları yapıldı.
Kongrede konuşan mevcut başkan Neşet Aytekin, Adana Besnililer Derneği olarak bu zamana kadar çeşitli etkinlik faaliyetlerinde bulunduklarını bunun yanı sıra mülk alımı gibi bir çok eseri de Besnililere kazandırdıklarını aktardı.
Başkan Aytekin konuşmasında; ?Genel kurulumuzda şahsım Ahmet Neşet Aytekin başkanlığında ekli listede yer alan yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile devamına karar kılınmış olup tüm dost ve hemşerilerimize duyururuz. Bu vesile ile Dernek binamızın üst katının yapımının da tamamlanarak bir restoran İşletmesi şeklinde hizmete açıldığını da hemşerilerimiz ile paylaşmak isteriz? diye konuştu.

DERNEK BİNASININ İKİNCİ KAT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Başkan Aytekin konuşmasının devamında; ?2007 yılında mülkiyetini aldığımız dernek binamız o tarihte tüm Türkiye´deki Besnili hemşerilerimizin özellikle de Besni Eğitim Vakfı Mütevelli heyet üyelerimizin katkılarıyla 52 bin liraya tarafımızca satın alınmış ve mülkiyeti Besni eğitim Vakfı´na bağışlanarak vakfımızın güçlenmesine katkıda bulunmuş, akabinde 100 bin liraya yakın bir masrafla, Dernek binasının 1 katı tamamlanmış son olarak da geçtiğimiz 2 yıl içerisinde yönetim kurulu üyemiz Dr. Fahrettin Emre´nin Üstün çabası ve katkılarıyla ikinci kat inşaatımız da tamamlanmıştır.
Hem çevre taş duvarı hem de bahçe ve peyzaj düzenlemelerini Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Seyhan Belediye Başkanlığı ile olan kişisel ilişkilerimiz sonucu ücretsiz olarak yaptırılmış, dernek binamız her görenin beğenisini kazanan şehrin merkezi yerinde bahçesi ve manzarası ile harika bir görünüme sahip olmuştur.

DERNEK BİNASI BÖLGENİN İLGİ ODAĞI OLDU

Aytekin tamamlanan dernek binasının bölgede ilgi odağı haline geldiğini ifade ederek; ?Bölgeyle ilgilenen Müteahhitler tarafından ilgi odağı haline gelmiş ve astronomik tekliflerle satın almak veya kat karşılığı sözleşme yapmak için kapımızı aşındırmışlardır. İnşaat maliyeti ile borçlar tamamlandığında ilgili Restoran işletmesinin gelirin bir kısmı her ay derneğimiz adına Besni eğitim Vakfı´na bağışlanarak burslarda kullanılması konusunda prensip kararı alınmıştır. Bu sebeple meydana gelen bu güzel eserde katkısı bulunan tüm dost ve hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimizi de bir borç biliyoruz. Besnililerin her gittiği yere değer katan insanlar olduğunu bir kere daha göstermiş olmanın gururuyla tüm Besni camiasına saygı ve sevgilerimi sunuyorum?

ERDEMOĞLU, IŞIKLI VE ÖZBAY´I RAHMETLE ANIYORUM

Başkan Aytekin konuşmasını şöyle tamamladı; ?Özellikle de Dernek binasının ilk ilhamını veren rahmetli büyüğümüz Mehmet Erdemoğlu amcamızı ve dönem başkanlarımızdan değerli Mustafa Işıklı ile Zübeyir özbay´ı rahmetle anıyorum. Rahmetli Mustafa Işıklı´nın kendi el yazısıyla Dernek binasına katkı için göndermiş olduğu çeke ilişkin yazıyı da evraklarınız arasında bulduk. Onları da genel kurulumuzda rahmetle andık, toprakları bol olsun ruhları şad olsun. Yine Dernek binamızın gecekondu halindeki ilk mülkünün alımı sırasında üstün çaba sarf eden değerli BEV başkanlarımız Ali Aslanbay ile Halil Rabuş´a da müteşekkiriz. Mevcut BEV başkanımız sevgili İbrahim Bağış´a da derneğimizin inşaatı ile alakalı mevcut borçlarının eritilmesi anlamında yine Mütevelli heyeti üyeleri olarak katkı sağlayacağı müjdesi sebebiyle de şimdiden kendisine ve şahsında tüm BEV camiasına teşekkürlerimizi arz ediyoruz? dedi.
Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde mevcut Başkan Av. Neşet Aytekin yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise; Fahrettin Emre, Abidin Özbay, Mustafa Fidan, Mehmet Salıcı, Mustafa Kara, İbrahim Öztürk, Yakup Doğan Özbay, Mehmet Oruç, Ali Karakuş, Abdulkadir Özbay, Özcan Yücelt, Ali Koç ve Burhan Türkmenoğlu´ndan oluştu.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER