ADD 18 Mart'ta yağlı buğday çorbası dağıttı

GÜNDEM 22.03.2014 13:59:12 0
ADD 18 Mart

Hükümet Konağı önündeki etkinlikte, Çanakkale savaşının yemek menüsünden birisi olan yağlı buğday çorbası dağıtıldı.

Derneğin etkinliğine Başkan Akif Bahçeci, CHP Besni Belediye Başkan adayı Fahri Serter, Saadet Partisi Besni Belediye Başkan adayı İbrahim Öztürk, BBP Belediye Başkan adayı Dursun Ayverdiata, MHP Besni ilçe Başkanı Mahmut Can’da katıldı.

Dernek üyeleri ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte başkan adayları da yağlı buğday çorbası içtiler.

ADD Besni Gençlik kolları başkanı Cengiz Balkaya, o günün zorlu şartlarını daha iyi anlatmak için yağlı buğday çorbası dağıttıklarını söyledi.

Bir açıklama yapan Cengiz Balkaya şunları söyledi. “Çanakkale savaşları Türk milletinin vatan müdafaası söz konusu olduğunda neleri yapabileceğinin dünyaya somut bir şekilde gösterdiği savaşlardır. Emperyalist güçler tarafından yurdun dört bir yanı işgal altında iken her türlü imkânını elinden alındığı bir dönemde yüce milletimiz, bağımsızlığı ve vatanın bölünmez bütünlüğü için tek bir yürek olmuş, canını seve seve ortaya koymuştur. Döneminin en güçlü devletleri tarafından bir milletin çöküşünün beklendiği bu savaş ortaya konulan milli irade sonucunda diriliş olmuştur. Bu zaferle kahraman Mehmetçik tarih sayfalarına kanlarıyla “Çanakkale geçilmez” sözünü yazdırmış, bir milletin kurtuluşa giden yolunu aydınlatmıştır.

Çanakkale’de uyanan milletimizi birleştiren milli ruh bir ölüm kalım mücadelesi olan kurtuluş savaşının da zaferle sonuçlanmasının yolunu açmıştır. Yine Çanakkale savaşlarındaki bir diğer hususta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in eşsiz dehası ve liderlik yeteneğiyle tarih sahnesine çıkmasıdır. Muharebeler sırasında önemli görevler üstlenen Mustafa Kemal Atatürk üstün başarısıyla da savaşın kazanılmasında büyük rol oynamıştır.

Başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden azizi şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor