ADD: 23 Nisan, Cumhuriyetimizin temel değerleri açısından milattır

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci, 23 Nisan 1920 tarihinin cumhuriyetin temel değerleri açısından milat olduğunu söyledi.

25.04.2017 12:55:39 0
ADD: 23 Nisan,  Cumhuriyetimizin  temel değerleri  açısından milattır

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye´nin 600 yıllık kişi egemenliğini terk ederek tam bağımsız, özgür ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığını ifade eden Bahçeci konuyla ilgili şunları söyledi; ?Kurtuluş savaşını yöneten, Türkiye´yi emperyalizmin işgalinden kurtaran ve egemenliği saraydan alıp millete veren, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Gazi Meclisimizin üyelerini ve bu uğurda şehit veya gazi olan tüm vatan evlatlarımızı saygıyla anıyoruz. 

Bugün, Ulusumuz 600 yıllık kişi egemenliği yönetimini terk ederek, tam bağımsız, özgür ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´nin temelini atmıştır. Bu nedenle başta Türk Ulusu olmak üzere, geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımızın dünyada eşi benzeri bulunmayan Bayramı´nı yürekten kutluyoruz. Atatürk önderliğinde başlattığımız Türk Devrimi´nin kadroları, ulusumuzun eğitsel, kültürel, mali ve sosyal yönden gelişmesini amaçlarken, yönetsel olarak da ulusun egemenliğinin gerçek anlamda yönetime yansıdığı;, demokratik, laik , bilimsel ve akılcı yol ? yöntemlerin geçerliliğini savunuyorlar, bunları en kısa sürede kalıcı hale getirebilmek üzere çalışıyorlardı. Cumhuriyetimizin ivmesi bu yöndeydi. Oysa Atatürk´ün ölümüyle başlayan durağanlaşma ve daha sonra ki dönemlerde bu ilerleme yarıda bıraktırılmış, hatta geriye çevrilmiştir.

Okul Müdürü İçimizi Acıtan Bir Konuşma Yapmıştır

Bu gün ise 97 yıllık milli egemenliği hala içine sindiremeyen, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü yok saymak gibi bir gaflete düşen ve maalesef ki Atatürk Türkiye´sinde, ilçemizde resmi programın yapıldığı bir okulda ki okul müdürü, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparken, halkımızın da tepkisini alan Milli egemenliğin mimarı Mustafa Kemal Atatürk ismini geçirmemek için elinden gelen tüm gayreti göstererek tarihi değerlerimizi sıralamış, teşekkür etmiş lakin Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün isminin bile geçmediği içimizi acıtan konuşmayı ve maalesef ki resmi protokol önünde gerçekleştirme cesareti bulmuştur. Bu eylemi ve konuşmayı gerçekleştiren Atatürk´e saygı göstermeyen bu okul müdürünü ve buna benzer düşünceleri kınıyor yüce milletimizin vicdanına bırakıyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Türk Ulusu Cumhuriyete Mutlaka Sahip Çıkacaktır

Unutmasınlar ki! Türk Ulusu, kanla, irfanla kurduğu cumhuriyete ve onun temel değerlerine mutlaka sahip çıkacaktır. Bu basit bir temenni değildir. Bu coğrafyada, ucunda kaçınılmaz olarak kan ve gözyaşı olan, etnik ve mezhep temelli politikaların dışında yaşamanın tek yolu olduğu için bir zorunluluktur. Atatürkçü Düşünce Derneği, bu mücadeleyi her şart altında yılmadan, yorulmadan sonuna kadar sürdürme kararlılığındadır. TBMM´nin açılışının 97.yılında; vatandaştan, cumhuriyetten ve emekten yana; hukuk ve demokrasi kurallarını işletecek bir ulusal yönetim ve tam bağımsız bir Türkiye için; Siyasi Partiler, Demokratik Kitle Örgütleri, Sendikalar ve Meslek Odaları başta olmak üzere tüm kurum ve kişileri, ortak çaba göstermeye çağırıyor, Halkımızın ve geleceğimizin teminatı kıymetli yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor