ADD Başkanı Palalı Güven Tazeledi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adıyaman Şubesinde yaşanan seçim heyecanı sonucu, mevcut başkan Aslan Palalı yeniden seçildi.

GÜNDEM 15.11.2019 09:39:41 0
ADD Başkanı Palalı Güven Tazeledi

19 Ekim 2019 tarihinde iki adayın blok liste ile seçime girerek yarıştığı Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlık seçimleri büyük çekişme içerisinde geçti.Mevcut başkan Aslan Palalı ile yönetim kurulu üyesi Sevinç Yıldırım, arasında yapılan seçimler demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşti. Blok liste şeklinde gidilen seçimde 4 dönemdir şube başkanı olarak görev yapan mevcut Başkan Aslan Palalı listesi kazandı.
Kaybeden liste ise seçimin dernek tüzüğüne uygun olarak yapılmadığını öne sürerek seçimin tekrarı için itiraz etti. İtiraz ADD Genel Merkez GYK tarafından seçimlerin tüzüğe uygun yapılmadığı çarşaf liste olarak yapılması gerektiğini ve sadece oy kullanım maddesini yenileyerek seçimin tekrar yapılmasını karara bağladı. 3 Kasım 2019 tarihinde bütün organların belirleneceği çarşaf liste halinde yapılan seçimler Demokrasi Şöleni halinde geçti.
Seçimlere ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Sorumlusu Ayhan Tiryaki, Gaziantep ADD Şube Başkanı İsmail Tümer ve Gaziantep sayman üyesi Hüseyin Filiz katıldı. Başkan Aslan Palalı´nın açılış konuşması ile başlayan seçimler Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Yenilenen seçimde Divan Üyeliği Başkanlığına Gaziantep Şube Başkanı İsmail Tümer, Divan üyeliklerine emekli öğretmen Mehmet Kaplan, Hüseyin Filiz ve CHP Eski Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Ünlü seçildi. ´Gizli oylama açık sayım´ şeklinde yapılan seçimler sonucu Aslan Palalı, en çok oy alan yönetici olarak yeniden seçildi. Başkan Aslan Palalı listesinden 5 kendisi ile birlikte Sevinç Yıldırım listesinden 2 kişinin yer aldığı karma bir yönetim kurulu sonucu çıktı. Toplamda 16 kişiden oluşan bütün organlarda Başkan Aslan Palalı listesinden 13 Sevinç Yıldırım listesinden 3 kişi görev almış oldu.
Güven tazeleyen Palalı, teşekkür konuşması yaptı. Başkan Palalı, şunları ifade etti; ?Derneğimizde yapılan bu seçim tamda izinden yürüdüğümüz Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere bırakmak istediği demokrasi anlayışında geçti ve bu seçimi demokrasi şölenine dönüştüren siz Mustafa Kemal´in askerlerine yakışır şekilde oldu.
Bundan sonra hep birlikte derneğimizi daha aktif, daha çalışkan üyelikleri çoğaltarak daha büyüyen ve toplumsal, siyasal, kültürel, ekonomik kalkınmaya katkı sunan, istihdam ve üretime dayalı, sosyal sorumluluk projeleri ortaya koyan bir yer haline getirmek için çalışacağız.
Bunun için hepinize çok ihtiyacımız var, lütfen derneğimize sahip çıkın, fikirler sunun üyelikler kazandırın bizi hem çalıştırın hem de sorgulayın biz, ´Hiçbir şeye ihtiyacımız yok yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak´ diyen atamızın izinde onun düşüncelerini yarınlara taşımak, onun devrim ve ilkelerini onun kurduğu Cumhuriyeti yaşatmak için bir kez daha söz veren Atatürkçüleriz. Bana ve yol arkadaşlarımıza güvenerek bu kutsal görevi tekrar veren sizlere layık olmaya çalışacağız, Bu seçimin kazananı yada kaybedeni yoktur, burada tek kazanan vardır oda Atatürkçü Düşünce olmuştur, katılan emek veren tüm üyelerimize ve yoldaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor saygılar sunuyorum." şeklinde ifade etti.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor