ADD’nin Tiyatro etkinliğine büyük ilgi

GÜNDEM 2.12.2014 06:52:23 0
ADD’nin Tiyatro etkinliğine büyük ilgi

Besnililer Ticaret Meslek Lisesi salonunu doldururken, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk ve CHP İlçe Başkanı Aydın Doğan, Besni Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Hasan Turgut da tiyatroyu seyretti.

ADD Besni şubesi Başkanı Akif Bahçeci, “Çok bir kalabalık tiyatromuzu izledi. Besni’de bu kadar tiyatrosever bulmak beni çok mutlu etti. Dernek olarak, aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. ADD’nin misyonu doğrultusunda, tiyatro severleri önümüzdeki dönemde de en güzel oyunlarla buluştaracağız. Buradan katılan tüm Besnili tiyatroseverlere ve Derin Sahne tiyatrosunun ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

İzleyicinin büyük beğenisini alan oyun alkışlarla son buldu. Yazar Savaş Aykılıç’ın Aristophanes’in Lysistrata adlı oyunundan esinlenerek yazdığı “Aşk Grevi” inde, toprak derdine düşen ve bu yüzden sürekli savaş halinde olan erkeklerini dize getirmeye çalışan kadınların hikâyesi anlatılıyor.

Savaşın getirdiği yıkıma daha fazla dayanamayan Anadolu’nun fedakâr kadınları, “Bir olmazsak biz olamayız” diyerek kazan kaldırırlar ve barış ortamı sağlanıncaya kadar erkeklerine aşk yasağı uygulamaya karar verirler. Antik dönemden günümüze de kesitler sunan oyunda, içinde bulunduğumuz dönemin sorunları etkileyici bir bakış açısıyla yakalanarak, ayrılığa karşı birlik mesajı veriliyor.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor