ADD öğrencilerin ufkunu açtı

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesinin 15 ortaokul öğrencisine İstanbul´un tarihi turistik ve kültürel mekânlarını tanıttığı gezi tamamlandı. Galata kulesi, Mısır Çarşısı, Sultan Ahmet, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı gibi tarihi yerleri görmekten mu

GÜNDEM 31.01.2017 14:55:51 0
ADD öğrencilerin ufkunu açtı

Tarihi ve kültürel mekânları gezdiler

Kültürel, eğitici çalışmalarıyla son zamanlarda vatandaşların takdirini toplayan Atatürkçü Düşünce Derneği Besni şubesi, son olarak daha önce metropol şehirleri görmemiş 15 Ortaokul öğrencisini İstanbul´un tarihi turistik ve kültürel mekânlarını gezdirdi. Öğrencileri ufkunu açan gezi ADD İstanbul Beşiktaş şubesi ile ortak düzenlenirken öğrenciler ve 5 günlük gezinin ardından sağsalim Besni´ye döndüler. ADD Başkanı Akif Bahçeci gezinin öğrenciler için çok verimli geçtiğini belirterek ?18 Mart´ta da Çanakkele´ye yine ihtiyaç sahibi öğrencilerden bir kafile götürmeyi planlıyoruz? dedi.

Öğrencilerin Boğazda tekne keyfi

İstanbul´da Bakırköy Belediyesinin tahsis ettiği araç ile Tarihi ve turistik mekanlar ziyaret edildi. Öğrenciler, Fenerbahçe Deniz Dostları derneğinde boğazda tekne gezisi yaparken, Bakırköy Kent müzesi, Florya akvaryum gezisi, Atatürk evi, Taksim-Beyoğlu-İstiklal caddesi, Galata kulesi, Eminönü, Mısır Çarşısı, Sultan Ahmet, Yerebatan Sarnıcı, Deniz Müzesi, Galatasaray Müzesi, MiniaTürk, Topkapı Sarayı, Bakırköy Sanatlar Derneği ve Koç Müzesi gibi çok sayıda yeri gezme imkânı buldular.

Öğrenciler yine Bakırköy Belediyesine ait konukevinde 5 gün boyunca kaldılar.

Bakırköy Belediyesine teşekkür

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu´nu da ziyaret eden Besnili çocuklar, ?Görmediğimiz görmemize, anlamadığımız anlamamıza, ufkumuza açmaya yardımcı olduğunuz için size çok teşekkür ediyoruz. Size ve bütün İstanbul´a Güneydoğu´da doğunun batısı, batının doğusu şirin ilçemiz Besni´den kucak dolusu selamlar getirdik.? dediler.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da ziyaret sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Bakırköy Belediyesi olarak sosyal belediyeciliği çok önemsiyoruz. Anadolu´nun dört bir köşesindeki çocuklarımız için ?7 Bölge 7.000 Çocuk?, ?Sevgi Yumağı?, ?Kutu Kutu Mutluluk? projelerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca Anadolu´daki evlatlarımızın İstanbul´u görme  hayallerini gerçekleştirebilmeleri için Bakırköyümüzde misafir ediyoruz. Bu hafta da Besni´den gelen ortaokul ve lise öğrencilerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk.  Çocuklarımızın anılarında yer edinebildiysek ne mutlu bizlere.?

Başkanın ilk mecburi tayini Besni´ye

Başkan Dr. Kerimoğlu, uzmanlığını tamamladıktan sonra mecburi hizmet tayinin Besni´ye çıktığını ama üniversitede öğretim görevlisi olarak kaldığı için Besni´ye gidemediğini ilk fırsatta çocukları ziyaret etmeye Besni´ye gideceğini de çocuklara söyledi. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ziyaretin sonunda çocuklara hediye ve anı madalyası sundu.

Benzer çalışmalara devam edeceğiz

ADD Besni şubesi Akif Bahçeci ise gezi sonrası yaptığı değerlendirmede, ülke birlikteliğimize destek verebilmek için ve bölgemiz çocuklarının ufuklarını açmaya çalıştıklarını belirtti. Bahçeci, ?İstanbul  Beşiktaş Atatürkçü Düşünce Derneği ve Besni Atatürkçü Düşünce derneği olarak şubeler arasında birlikteliği artırmak ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün  Halkçılık ilkesinden yola çıkarak bölgemiz çocuklarını; ülkemizin güzelliklerini görmeleri için, ülke birlikteliğimize destek verebilmek için ve bölgemiz çocuklarının ufuklarını açmaya ve onların ülkemizin zenginliklerinden faydalanmaya yönelik  Beşiktaş ? Besni ADD olarak bu projeyi hazırladık.

Bizler Besni Besni Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu ve buna benzer çalışmalarımıza değerli hemşerilerimizin katkıları ile devam edeceğiz. Emeği geçen tüm Atatürkçü dostlarımızı saygı ile selamlıyorum? dedi. Bahçeci, geziye emeği geçen herkese teşekkür etti.

 


Anahtar Kelimeler: öğrencilerin ufkunu açtı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor