ADD: ‘Terör Ulusal bütünlüğümüzü tehdit etmeye çalışıyor’

GÜNDEM 2.10.2012 10:18:36 0
ADD: ‘Terör Ulusal bütünlüğümüzü tehdit etmeye çalışıyor’

 

Gaziantep’teki son bombalı saldırıyla doruk yapan terör olayları hakkında kınama yayınlayan ADD Besni şubesi başkanı Akif Bahçeci “Tüm İslam aleminin ve insanlık yaşamının  önemli günlerinden biri olan Ramazan Bayramını geride bırakmış oluyoruz. Bayramlar, insanların kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar ulusal duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda ulus olma bilincinin şekillendiği, güçlendiği günlerdir. Ulusal birlik ve bütünlüğümüzün tehdit altında olduğu, ulus bilincinin yerle bir edilmeye çalışıldığı böyle bir günde her zamankinden daha sağduyulu, sevgi dolu ve huzurlu, şeker tadında nice bayramlar geçirmemiz dileklerimizle tüm ulusumuzun Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Ama bayram sevincimizi ulusal bütünlüğümüzü tehdit etmeye çalışan karanlık güçlerin yaptığı faaliyetleri   maalesef ulusça  yaşıyoruz.

Gaziantep’te meydana gelen ve şiddetle kınadığımız bombalı terör saldırısında, son haberlere göre 9 yurttaşımız hayatını kaybetti, 4’ü ağır olmak üzere 67 yurttaşımız da yaralı ve tedavi altında bulunuyor. Son günlerde meydana gelen; 

-Foça’da 2 askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısı,

-Tunceli’de milletvekili Hüseyin AYGÜN’ün kaçırılması,

-Şemdinli yolunda bir partinin milletvekillerinin terör örgütü silahlı elemanları   tarafından karşılanması,

-Gaziantep’teki insanlık dışı terör eylemi, birbirini tamamlayan ve terörün şiddeti ile yaygınlığının, giderek artırılacağını gösteren olaylardır.  

Ne yazık ki dışarıdan bakan bir göz, bugün Türkiye’yi;  Irak,  Afganistan,  Libya ve Suriye’yi izlediği gibi görmekte. Tüm yollarımız güvensizleşmekte, her an herkesin bir terör saldırısıyla hayatını kaybedebileceği bir ülke bir gibi…

Terör örgütü; emperyalizmin Ortadoğu’yu şekillendirme çabaları ve bu kapsamda güncel olarak, Suriye’de gerçekleştirmeye çalıştığı yönetim değişikliğinin sağladığı uygun ortamı değerlendirmek maksadıyla, eylemlerini artırma gayretine girişilmiştir.

Ülke içinde terör saldırıları artarken güvenlik kuvvetlerinin dikkatini içeriye, bu tehlikeye çevirebileceği, beklenmesi gereken bir durumdur. Aynı zamanda Suriye’ye yönelik bir müdahale beklentisinin yaratılması çelişki gibi görülmektedir. 

Oysa Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) planlayıcılarının bakışıyla bakıldığında, çelişkinin olmadığı ve olayların akışının istedikleri yönde ilerlediği görülmektedir. Bu kapsamda;-Türkiye’nin, Suriye’ye doğrudan askeri bir müdahalesine gerek kalmadan Lojistik Üs konumunu devam ettirmesi, Suriye’de mevcut yönetime karşı savaşan isyancılara sağladığı desteği sürdürmesi, bu arada Suriye’nin kuzeyine yerleşen Barzani-PKK terör örgütü unsurlarının, konumlarını pekiştirmeleri, devamını istedikleri bir durumdur.

Buna karşılık olarak Türkiye’de artarak sürdürülecek ve halkta yılgınlık yaratmayı amaçlayan saldırılarla, ülkemizin bir parçasının, siyasi baskılarla Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yaratılacak paçavra devlete yamanması planının uygulandığı görülmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti; gerek Cumhuriyet rejimi, gerekse ülke ve millet bütünlüğü açısından tarihinin en kritik döneminden geçerken, siyasi iktidar; “demir ağlarla örmüşsünüz, ne ördünüz?” polemiğiyle, Atatürk dönemiyle hesaplaşmanın derdindedir.

Atatürk döneminde ülkenin yalnız demiryollarıyla değil, sanayi tesisleriyle de örüldüğü ne kadar gerçekse, mevcut siyasi iktidarın ülkemizin başına olmadık çorapları ördüğü de o kadar gerçektir.

Biz, Atatürk’e ve onun devrimlerine yürekten inanan yurtseverler olarak onlara diyoruz ki: Başaramayacaksınız!

26 Ağustos 1922’den bu yana geçen 90 yıl içinde Büyük Kurtarıcı Atatürk’ün eserlerini yürekten benimsemiş, vazgeçilmez bir yaşam biçimi haline getirmiş olan milyonlarca yurttaşımız size geçit vermeyecektir. 

Büyük Atatürk, Atatürkçü Düşünce Derneği, senin eşsiz devrimlerinin ebediyen yaşaması ve Türkiye’nin senin gösterdiğin yolda, demokrasi ve barış içinde ilerlemesi için tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir.

Bu konuda iktidarı  ve muhalefeti,   Meclisi  çalıştırmaya ve halka gerçekleri göstermeye davet ediyoruz.          

Tüm halkımızın geçmiş Ramazan Bayramını ve 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.” Ifadelerine yer verdi. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor